Bir hodri meydan da Çandar’dan

Cengiz Çandar, Doğan Gurubu’nun Hükümet yanlılarından. Doğan Gurubu yazarlarının büyük çoğunluğuna göre öyle.

GAZETECİLER.COM
Cengiz Çandar, Doğan Gurubu’nun Hükümet yanlılarından. Doğan Gurubu yazarlarının büyük çoğunluğuna göre öyle.
Zaten o da bunu gizlemiyor ama “Ben demokratım” diyor diğerlerinden farkını anlatabilmek için.
Bugünkü yazısında, geçenlerde bir TV ekranında TARAF’a “hodri meydan!” çeken Çetin Doğan’a bir “hodri meydan” O çekmiş…
Bakın nasıl…
 
 
Emekli Orgeneral, eski 1. Ordu Komutanı ve 28 Şubat’ın kötü ünlü “Batı Çalışma Grubu”nun başkanı Çetin Doğan. “Akıl ve vicdan”ın kabul edemeyeceği “cami bombalama”larına ilişkin çekmişti “Hodri Meydan”ı…
Taraf gazetesi, benim öğrendiğim kadarıyla elindeki belgeler içinde bulunmasına rağmen yayımlamamayı düşündüğü, söz konusu “cami bombalamaları”nda görev alması tasarlanan askeri personeli isim isim, rütbeleri ve sicil numaralarıyla, Çetin Doğan’ın “Hodri Meydan”ına cevap olarak dün yayımladı. Fatih Camii’ni bombalamak yani “kaos ortamı” yaratmak amacıyla belirlenen 9 kişi, aynı amaçla Beyazıt Camii’ni bombalamak için belirlenen yine 9 kişi. İsimleriyle, rütbeleriyle, sicil numaralarıyla.
Yani, Taraf, bir anlamda “Al Sana Hodri Meydan!” cevabını vermiş oldu.
Belgelerin ya da söz konusu “Plan Semineri”nde bu kişilerle ve eylem tarzıyla ilgili verilen bilgilerin “gerçek” olup olmadığıyla ilgili bir tartışma veya spekülasyon, abes.
Abes çünkü hiçbir gazetecinin toplam 18 kişiyi gerçek isimleri, rütbeleri ve de sicil numaralarıyla “icat” ederek yayımlamasının imkânı, ihtimali yok.
Sadece bu “bilgiler” değil, elde ses kayıtları da mevcut. Bunlar da yayımlanıyor.
Yayımlananların “gerçekliği”ne aslına bakarsanız Genelkurmay da itiraz etmiyor.
Kimisi ise bunlar “niçin şimdi yayımlandı?” sorusunu soruyor.
Üç hafta önce yayımlansa veya beş ay sonra yayımlansa ne değişecek? Ne vakit yayımlansa, “niçin şimdi?” sorusu sorulabilir. Sorulacak soru bu mu?
Sorulacak soru, bu tür “Plan Seminerleri”nin nasıl yapılabildiği?
Bunlar “Harp oyunu” ya da “hayali senaryo” da olsa, içeriklerinde “gerçek isimler” mevcut. Öyle ki, yine dün Taraf’ın yayımladığı bir “hükümet listesi” de var. “Düşman gazeteciler-Yararlanılacak gazeteciler” listesine ek olarak. Bütün bu listeler de, madem “oyun” oynuyoruz “x,y…” gibi hayali isimler yok. Gerçek isimler.
“Senaryo”, Silahlı Kuvvetler bünyesine sızmış tehlikeli, çok tehlikeli bir “hastalığı” yansıtıyor. “İç tehdit” ve “iç düşman” adındaki virüsle enfekte edilmiş bünyeden, “hastalıklı” ürünler, adını ne koyarsanız koyun yayılıyor. Türkiye’nin demokrasi yolunu, demokrasi ruhunu, zehirliyor.
 
Ve devamında, darbecilerin başbakan adayı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun açıklamasından bir bölüm yayımlıyor köşesinde…
Çandar’ın yazısının tamamını