'Ben zaten itiraf ettim içim rahat'

Merkez Medyada Birand'ın yazısı ile başlayan itiraf furyasında Hasan Cemal 'ben günahlarımı kitaplarımda itiraf ettim, içim rahat' diye yazdı.

GAZETECİLER.COM - Hem bu mesleğin içinde kırk küsur yıldır çalış, hem de hiç 'günah'ın olmasın. Mümkün değildir bu. Ama benim bir farklılığım var. Ben kendi sicilimdeki kırık notları bugüne kadar herhangi bir rahatsızlık hissetmeden ya da komplekse kapılmadan yazdım. 'İtiraflar'ım kitaplarımda da, yazılarımda da olanca açıklığıyla mevcuttur. Bu yüzden içim rahat.

Merkez medyada Birand'ın yazısı ile başlayan darbecilik itirafı bu pazar günü Milliyet'te ilginç bir yazıya neden oldu. Kendisinin 'günahlarını' daha önce itiraf ettiğini yazan isim Hasan Cemal oldu. Hasan Cemal, günahlar ile yüzleşmenin demokrasi için iyi olduğunu medya ne kadar adam olursa, demokrasi de o kadar adam olur diye yorumladı.

Medyanın günahları ne kadar çok sergilenirse, medya kendi günahlarıyla ne kadar çok yüzleşirse, o kadar iyi olur demokrasi adına, hukuk adına...
Bir başka deyişle:
Medya ne kadar adam olursa, demokrasi de o kadar adam olur, bu memlekette diye düşünüyorum uzun yıllardır.
Genel olarak iyimserim.
İnternet gazeteciliğinin de gittikçe gücünü göstermesiyle birlikte, medya kendine daha çok çekidüzen vermeye yöneldi.
Çünkü artık hiçbir şey gizli kalamıyor. Emirle düzene sokulamayacak kadar çeşitlendi medya düzeni. Ayrıca demokratik bilinç düzeyi de yükselmeye başladı.

(...) Maskeler düşüyor!
Gizlenmek artık mümkün değil.
Medyanın demokrasi ayıpları yazılıyor çiziliyor çünkü...
Günahlar saklanamaz hale geliyor.
Hepimiz kendi günahlarımızla hesaplaşacağız, kendi geçmişimizle yüzleşeceğiz.
Başka çaremiz yok.
Ve medya adam oldukça, demokrasi de adam olacak.