'Ben iş bulamıyorum gerisini siz düşünün'

Hıncal Uluç bugün ilginç bir yazı yazdı. "Üniversiteli gençler kapımı çalıyor... Onlara ben iş bulamıyorum gerisini siz düşünün" dedi.

GAZETECİLER.COM - "Bu ülkede üniversitenin içine en çok giren, üniversitelilerle en çok konuşan gazetecilerden biriyim. Her fırsatta ben onlara giderim. Okullarına.. Sohbete.. Konferans falan vermem. Sohbet tarzında geçer buluşmalarımız.. Anlatırlar, dinlerim. Sorarlar, cevap veririm.."

Hıncal Uluç böyle başlıyor bugünkü yazısına ve devam ediyor: "Bütün bu buluşmaların bende bıraktığı izlenim hep aynı.. Üniversite gençliğinin ortak bir sorunu var.. Umutsuzluk.."

Uluç'a göre "Ben ne olacağım" sorusuna cevap arayan gençler yanıt bulamıyorlar...
"Üniversite yıllarıyla birlikte hayatlarının aileye bağlı bölümleri sona eriyor. Diplomayı aldıkları günden itibaren kendi hayatlarını, kendileri kazanacaklar. Öyle gerekiyor.. Gerekiyor da..
Hani iş?.. Nerde?.
Oysa o üniversiteye girebilmek için, çocukluklarını, gençliklerini yaşamadılar.

Okul bitene, diploma alana kadar idare edecekler. Peki, o son yaklaşıyor..  

Her gün yığınla mail alıyorum. Yığınla dost, akraba, hatta en yakın akrabalarım çocuklarını gönderiyorlar, pırıl pırıl CV'ler, yani kişisel durumlarını anlatan yazılarla.. Diplomalar alınmış. Amerikalarda masterler yapılmış. En az iki dil biliyorlar.. Ama iş bulamıyorlar.. Ben de yardımcı olamıyorum..

Hıncal Uluç en yakınına iş bulamıyor, anlıyor musunuz?. O zaman varın, ötesini hesaplayın..