Ben askerdeyken orduda 'oruç' tutulurdu

Türk ordusu 'dinsiz' mi? Başbuğ'un 'Allah Allah' sözlerinin arkasından Fehmi Koru askerliğini anlattı...

GAZETECİLER.COM - Orgeneral Başbuğ'un "Allah Allah" sözleri ile Türk ordusunun dini yönü tartışmaya açıldı. Bu konuda en dikkat çekici yazı da Fehmi Koru'dan geldi...
Kendi askerlik dönemini anlattı...
Bu ordu ne zaman değişti sorusun yöneltti...
İşte ilgili bölümler; 

Zorunlu askerliğimi Tuzla Piyade Okulu'nda yaptım. 1975 yılıydı. Kısa süreli askerliğimin bir ayı Ramazan'a denk geliyordu. Askerliğim süresince 'ordu' kurumunun dine bakışında göze batan hatalı bir davranış gözlemlemedim.

Ramazan'da oruç tutmak isteyenler için sahurda kahvaltı, akşam da iftar yemekleri çıkıyor, Tuzla Piyade Okulu'nun içerisinde inşa edilmiş camide beş vakit ezan okunup namaz kılınıyordu. Cumaları dolup taşıyordu cami...

(...)

1975 yılı Ramazan ayında Tuzla Piyade Okulu'nda görevli subayların büyük bir bölümü oruç tutuyordu, namaz kılanların sayısı da az değildi. Hiçbirini eşiyle birlikte görmedim, fakat o dönemde tanıdığım rütbelilerin bazısını başı bağlı eşle gözümde canlandırmakta hiç zorlanmıyorum.

Askeri okullara girişte namaz kılma alışkanlığından dolayı ayak bileği nasırlaşmış olanların tespit edilip önlerinin kesildiği günler çok sonra gelecekti.

(...)Kırılma noktası ne zaman geldi, bilmek zor; ama sonuç ortada...

Yazının devamını