Behzat Ç'ye özenen polisi topa tuttular!

Van'da camiiye sığınan göstericileri "Öğle namazı kaç rekat" sorusuyla belirleyen polis meğer sorunun cevabını bilmiyormuş...

GAZETECİLER.COM
Polisin Van'daki YSK protestosu sonrası camiiye sığınan göstericileri belirlemek için uyguladığı yöntem Behzat Ç. dizisini hatırlatmıştı. Ancak kameraların o anlarda bilinmeyen çarpıcı bir ayrıntı ortaya çıktı.

Camiden çıkanlara "Öğle namazı kaç rekat" diye soran ve doğru yanıt veremeyenleri gözaltına alan Van polisi meğer sorunun doğru cevabını bilmiyormuş. Haber Aktif'e konuk olan Sırrı Süreyya Önder ve Yeni Şafak yazarı Yasin Aktay gözaltına alınan gencin doğru cevabı verdiğini ancak yanlışlığın poliste olduğunu söylediler.

Kürtlerin büyük çoğunluğunun Şafi mezhebine mensup olduğunu hatırlatan Sırrı Süreyya ve Aktay, Şafilerde öğlen namazının 4 rekat olarak kılındığını ancak polisin bundan habersiz olduğunu söylediler. Polisin muhtemelen Hanefi mezhebinin değerleriyle düşündüğünü belirten Sırrı Süreyya hem kolluk kuvvetlerinin bölgenin gerçeklerinden bu kadar habersiz olmasını eleştirdi hem de 'böyle gözaltı yöntemi mi olur? İmam bile soramıyor o soruyu' diyerek tepki gösterdi.


Star TV'nin sevilen dizisi Behzat Ç. de zanlıyı sorgularken cinayet saatinde nerede olduğunu soruyor, "maç izliyordum" diyen zanlıya da golleri kimin attığını sorup aldığı cevabın doğruluğuna göre karar veriyordu. Anlaşılan Van polisi Behzat Ç.'yi hatırlatan yönteminde 'küçük' bir ayrıntıyı unutmuş.


İşte o tartışma:



İşte Van'da polisin Behzat Ç.'yi anımsatan gözaltı öncesi sorgu yöntemi:

video