BDP'li vekiller SAT botlarına atlasaydı ya...

Radikal yazarı Akif Beki'ye göre Sebahat Tuncel başta, BDP'li vekiller SAT'ın Zodyak botlarına atlayıp deniz otobüsüne gitmeli ve...

GAZETECİLER.COM - Deniz Otobüsü kaçırma eyleminin, terörist Mensur Güzel'in öldürülmesi ile sonlanması tartışılmaya devam ediliyor.

BDP milletvekili Sebahat Tuncel'in "Niye sağ yakalanacakken bu kişi infaz edildi? İkna edilebilirdi" sözlerine Radikal yazarı Akif Beki'den tepki var. Beki "Kimi görsem ki hayatı savunuyor, tereddütsüz alkışlarım. Sebahat Tuncel'i alkışlamaya gitmedi fakat elim. Yaşam hakkının ihlal edildiğini haykırıyor oysa. Neden etkilenmedim peki?" diye sordu ve şöyle devam etti yazısına:

SAATLER BOYUNCA KILINI KIPIRDATMADI

"
Çünkü, Tuncel her şey olup bittikten sonra olaydan haberdar olmuş gibi davranıyor. Kaçırma eyleminin polis uydurması bir dezenformasyon olduğuna mı inandı ki, saatler boyunca kılını kımıldatmadı? SAT komandolarına ait zodyaklardan birine atlayıp korsanla konuşmaya gitmek için herhangi bir teşebbüste bulunmadı, onun için mi?

SAT ZODYAKLARINA ATLAYIP...

Sahil güvenlik botlarından birine, korsan nezdinde hatırı kırılmayacak, sözü sayılacak bir iki arkadaşıyla binebilirdi. Ne bileyim, Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan ya da Selahattin Demirtaş gibi isimleri de yanına alıp kaçırılan deniz vasıtasına çıkmak isteyebilirdi. Binmedi de binmek istemedi de.

REHİNELERE CANLI KALKAN OLABİLİRDİ

(...) Oradaki günahsız rehinelere siper edebilirdi kendini, etmedi. Masum hayatları korumak için canlı kalkan olabilirdi, olmadı. Hiçbir şey yapmadı, sonuna kadar seyirci kaldı.


(...)  Mensur Güzel bugün aramızda değilse, BDP'li arkadaşlarının da omzuna el kadar bir parça sorumluluk düşmüyor mu? Onu kim ölüme gönderdi, söyleseler ya!"
Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor