Bayramoğlu'ndan yeni CHP'ye salvo

"Bu adamlarla mı ve bu şekilde mi değişiyor ve değişecek CHP... Hadi oradan..."

GAZETECİLER.COM - Yeni Şafak yazarı Ali Bayramoğlu bugün köşesinde CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum üzerinden "yeni CHP"ye yönelik çok sert eleştiriler kaleme aldı.

"Aşağıdaki satırları iyi okuyun, lütfen..." diyerek kendi yazısındaki en önemli bölüme dikkat çeken Ali Bayramoğlu Birkaç gün önce Binnaz Toprak'ın kendisini partisinin anayasa hazırlıkları konusunda yapacağı bir basın toplantısına davet ettiğini anlattı ve şöyle devam etti:

"Gazeteciyim, kabul ettim, gittim.

Salonda görebildiklerim arasında Fehmi Koru, Mehmet Altan, Yavuz Baydar, Ahmet İnsel, Liberation'dan Marc Semo, Melih Aşık, Nilgün Cerrahoğlu vardı.

Ne var ki, toplantı bir türlü başlamadı. Davet saati 9.30'du. Saat 10.30'a kadar Süheyl Batum beklendi. Milletvekili adayı gelmedi. Binnaz Toprak biraz da sıkıntı içinde Batum'un çok önemli bir toplantı için Ankara'ya dönmek zorunda kaldığını açıkladı saat 11'e doğru...

Ve aynı akşam Haber Türk kanalına Ankara'dan telefonla bağlanan Süheyl Batum, moderatörün "neden gelmediniz" sorusu üzerine, "bazı kişilerle bir araya gelmek istemediğim için Ankara'ya döndüm" diyordu. Kendisinin ve partisinin davet sahibi olduğu toplantıya katılmamayı uygun bulmuştu.

"Peki kimler sizi rahatsız edenler" sorusuna, ise, "mesela Fehmi Koru, Mehmet Altan, Ali Bayramoğlu" cevabını veriyor ve ekliyordu: "Ben bu insanlara mı anlatacağım anayasayı..."

Kavgayı, dışlamayı temsil eden bu uğurda kendisini, parti arkadaşlarını ve partisini "komik ve zor" duruma düşürecek az akıllı bir tutum...

Bu adamlarla mı ve bu şekilde mi değişiyor ve değişecek CHP... Hadi oradan...


Bayramoğlu'nun yazısının tamamını okuyabilirsiniz.

Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor