Baykal olayının esas mağduru Vakit'miş!

Baykal'ın istifasıyla gözler haberi patlatan Vakit'e çevrildi. Vakit'in yayın kordinatörü CNN Türk'te asıl mağdurun kendileri olduğunu söyledi...

GAZETECİLER.COM
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın istifası siyaset dünyası kadar medyanın da gündemine bomba gibi düştü. CNN Türk ekranlarında yayınlanan 5N 1K'ya kanuk olan Hürriyet yazarı Yalçın Doğan, Cumhuriyet yazarı Ataol Behramoğlu, Vakit Gazetesi yazarı ve genel yayın koordinatörü Mustafa Karahasanoğlu, Baykal'ın istifası ve medyanın süreçte oynadığı rolü tartıştı. Haliyle kasedi medyaya taşıyan Habervaktim.com ve Vakit gazetesi de bu anlamda suçlamalara yanıt verdi.

ASIL MAĞDUR VAKİT GAZETESİDİR!
Vakit'in yayın koordinatörü Karahasanoğlu, sürecin asıl mağdurunun Vakit olduğunu söyledi. Cüneyt Özdemir'in ısrarlı sorularına karşılık habervaktim.com'un Vakit gazetesiyle organik bağı olamadığını vurgulayan Karahasanoğlu habere tam anlamıyla sahip çıkmaktan kaçınırken, kendilerine haksızlık yapıldığını söyledi.

Mustafa Karahasanoğlu: Habervaktim.com bize yakın arkadaşların yönettiği bir sitedir ancak bizimle direk organik bir ilişkileri yok. Gazeteler yanlış bir yayın yapınca polis konuyu bize bağladı. Zaten o arkadaşlar da haberi başka bir siteden almış ve sadece link olarak vermiş. Bence haber değeri olan bir görüntüydü. Ahlaki olarak da çunu söylemek isterim. Eğer normal bir insan olasaydı yayınlamak hata olabilirdi. Ancak burada başbakan olmaya aday bir siyasetçi. Ayrıca olayda evli bir bayan sözkonusu. Türk toplumunun ehlak değerleri düşünülecek olursa bu bir haberdir.

Ayrıca gündeme gelmiyor ama bu olayda Vakit gazetesi de mağdur olmuştur. Gazetenin Ankara bürosu polis tarafından basıldı ve arandı.

Ortada bir gerçek var. Türk toplumunun da bir ahlakı ve kültürü var. İnsanlar bunu biliyor ve böyle bir şey olamamış gibi davranamayız.



İndirim Sezonlarında Akıllı Alışveriş: En İyi Fırsatları Yakalamanın Yolları