Basınımız Lübnan’da yaşananları neden görmez?

Taraf yazarına göre "Medyamızın seçici gazeteciliği giderek belirginleşiyor."

GAZETECİLER.COM - Taraf yazarı Semih İdiz, köşesinde "Medyamızın seçici gazeteciliği giderek belirginleşiyor. Sözkonusu olan Başbakan Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun hassas oldukları Ortadoğu ile ilgili gelişmelerse bu durum daha da net görülüyor." dedi ve bir de soru ortaya attı:  "Basınımız Lübnan'da yaşananları neden görmez?"

İdiz köşesinde şunları yazdı:

"Beyrut’ta günlerdir bir grup Lübnanlı Türkiye ve Başbakan Erdoğan aleyhine gösteri yapıyorlar. Türk Büyükelçiliği’nin önüne protesto çadırları kuruluyor. Göstericiler ile polis arasında olaylar yaşanıyor. Türk Hava Yolları’nın bürosuna giriş çıkışlar engellenmeye çalışılıyor.

Bu arada Türk mallarının boykot edilmesi için çağrılar yapılıyor ve Lübnan’a mal taşıyan Türk kamyonlar önlenmeye çalışılıyor. Mesele Lübnan’da neredeyse günün konusuna dönüşmüş durumda. Bunları okuyanlar “Bu adam neden söz ediyor?” diyeceklerdir.

Neden söz ettiğimizi bilmiyorlar çünkü sağda solda çıkan bazı küçük habere rağmen, medyamızın ana gövdesi meseleyi gündemine almaya değer görmedi. Beyrut’ta bürosu olan Anadolu Ajansı’nın da konunun üzerine pek gitmediği söyleniyor. 

İdiz'in yazısının tamamını okuyabilirsiniz.

Abdulkadir Selvi: İmamoğlu’nun diploması iptal edilir mi Hadi Özışk canlı yayında bombayı patlattı: İmamoğlu dosyası raftan hiç inmedi Ahmet Hakan: Erdoğan’ın hak ettiği bir övgü Ali Karahasanoğlu: Hastayım hakim bey, duruşmayı erteleyin CHP'de Özgür Özel'den üçlü görüşme çıkışı! Hadi Özışık'tan dikkat çeken açıklamalar Salih Tuna: Bu silaha yenildin mi kazanamazsın