Basın Odası'nda Fethullah Gülen Şaşkınlığı

Basın Odası'nda Fethullah Gülen Şaşkınlığı yaşandı. Nuray Mert'in okuduğu alıntı hayretler içinde bıraktı...

GAZETECİLER.COM
NTV ekranlarında yayınlanan Basın Odası gündemin odağına oturan polis dayağı ve öğrenci eylemlerini tartıştı. Programın çarpıcı detayları arasında Hürriyet yazarı Nuray Mert'in Fethullah Gülen'den yaptığı ilginç alıntı dikkat çekti.

Hükümetin öğrenci eylemlerini 'karanlık odakların kurguladığı bir komplo' olarak değerlendirmesini eleştiren Nuray Mert, bu zihniyetin Türk siyasetinde bir gelenek olduğunu söyledi. Ancak Mert'in eleştirisini desteklemek için yaptığı sürpriz hayli ilginçti.

Ruşen Çakır'ın kaleme aldığı 'Ayet ve Slogan' kitabından kısa bir alıntı yapan Mert, okuduğu alıntının Fethullah Gülen'e ait olduğunu söyleyince stüdyoda bir şaşkınlık yaşandı. Hatta Sedat Ergin 'Gülen mi?' diye sorarak teyit ettirmek gereği duydu. Çünkü, Mert'in yaptığı alıntıda türban eylemleri 'karanlık odakların kurguladığı bir komplo' olarak değerlendiriliyor.

"TÜRBAN EYLEMLERİ DIŞ MİHRAKLARIN İŞİDİR!"
Mert'in okuduğu alıntıda Gülen, 1989 yılında İzmir'de yaptığı bir konuşmada ülkedeki türban eylemlerini değerlendiriyor. İlginç olan ise Gülen'in türban eylemlerini aynen hükümetin gündemdeki öğrenci eylemlerini değerlendirdiği gibi ele alması. Gülen, dönemin türban eylemlerini 'Türban ve tessettür giyen erkeklerin katıldığı, dış istihbarat örgütlerinin organize ettiği, müslüman kadınlarımızın yer almadığı' bir organizasyon olarak tanımlıyor.

İşte o anlar: