Basın meslek örgütlerini topa tuttu!

Star yazarı Kekeç, Basın Meslek örgütlerini Ahmet Şık ve Nedim Şener için bir kampanya yürüttüklerini yazdı ve ekledi: “İyi de, 28 Şubat’ta neredeydi bu kuruluşlar?” şeklinde bir cümle kurulabilir...

GAZETECİLER.COM - "Gazeteciyim ama tedavi görüyorum" isimli kitabıyla mesleğe eleştirel bakışını sergileyen Star yazarı Ahmet Kekeç, bugün köşesinden basın meselk kuruluşlarını bombaladı.

Basın Meslek örgütlerini Ahmet Şık ve Nedim Şener için bir kampanya yürüttüklerini söyleyen Kekeç "Şimdi, “İyi de, 28 Şubat’ta neredeydi bu kuruluşlar?” şeklinde bir cümle kurulabilir. Bu cümleyi kaç kez kurduğumu unuttum bile." dedi ve ekledi "elbette “Dün yoktunuz, bugün niçin sahne alıyorsunuz?” demek istemiyorum."

İşte Kekeç'in köşesinden basın meslek örgütlerine eleştiri içeren o yazısı:

Bugün, Nedim-Ahmet ve “Oda TV tutukluları” üzerinden yürüttükleri kampanyaya bakarak, “Bunlar gerçekten de basın özgürlüğünden yana” diyebiliyor muyuz?

“Bunlar” dediğim, basın meslek kuruluşları...

Cemiyetinden konseyine, sendikasından derneğine, aklınıza gelebilecek bütün kuruluşlar...

Nedim-Ahmet meselesinde cevvaldiler... Oda TV tutukluları konusunda, ha keza...

Yürüttükleri kampanyayı, hem bir tür “meslek içi dayanışma”, hem de basın özgürlüğünün teminine yönelik “meslektaş kalkışması” saymak mümkündü. Yapılması gerekeni yaptıkları için de, ancak ve sadece takdirle anılabilirlerdi.

Şimdi, “İyi de, 28 Şubat’ta neredeydi bu kuruluşlar?” şeklinde bir cümle kurulabilir.

Bu cümleyi kaç kez kurduğumu unuttum bile.

Yoktular...

Dayanışma resmi içinde görmek istediğimiz kuruluşlar, bırakın dayanışmayı, bilakis militarist müdahalenin yanında pozisyon aldılar ve meslektaşlara karşı “kıyıcı” bir tutumu benimsediler.

Sadece 28 Şubat mı?

Bütün militer dönemlerde benzeri bir pozisyon içinde görüyoruz onları ve şaşırmıyoruz. 27 Mayıs’ta, hangi gazetecilerin, ne tür görevlerle taltif edildiklerini “en yaşlı milletvekili” sıfatıyla parlamentoda geçici başkanlık yapan zata sorun, anlatsın.

Hayır, elbette “Dün yoktunuz, bugün niçin sahne alıyorsunuz?” demek istemiyorum.

Dediğim gibi, bugün sahne almaları ve Oda TV tutuklularına kol kanat germeleri, ancak ve sadece takdirle anılabilir.