Basın danışmanları medyayı tufaya düşürdü

Eğer Cumhurbaşkanlığı'nda görevli basın danışmanları bu düzenlemeyi düşünemiyorsa, yaptıkları işin hakkını veremiyorlar demektir. Fakat daha kötüsü eğer bu umursamıyorlarsa...

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde iki askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan 4 pilotun cenazesi, bugün düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

Akçadağ'da dün iki askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Kurmay Binbaşı Salih Sezer ile Hava Pilot üsteğmenler Osman Onur Özkaya, Zeynel Özgür Özbahçeci ve Yasin Atalay için bugün öğlen saatlerinde Malatya Havalimanında tören düzenlendi.

Pilotların Türk bayrağına sarılı cenazesi, Malatya Büyükşehir Belediyesine ait cenaze araçlarıyla tören alanına getirildi. Şehitlerin naaşının katafalka konulmasının ardından aile bireyleri, tabutlara sarılarak gözyaşı döktü.

Malatya Müftüsü Ümit Çimen'in dua okumasının ardından şehit pilotların cenazesi, askeri uçakla memleketlerine gönderildi.

TÜM MEDYAYI ZORA SOKAN ANLAR...

Şehit pilotlar için düzenlenen anma töreni başladıktan 15 dakika sonra tüm medyayı zora sokan bir durum yaşandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfının (TÜRGEV) ATO Congresium'daki toplu yurt açılış törenine katıldı. Törende bir konuşma yapan Erdoğan şehit olan pilotlara Allah'tan rahmet, ailelerine ve TSK'ya başsağlığı da diledi.

Bir saate yakın süren toplu açılış töreni medyayı zora soktu çünkü, önemli bir etkinliğe katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini canlı yayına girip vermemek olmazdı.

Ancak şehitler için yapılan törene kurulan bağlantıyı kesmek de haber kanalları için olacak şey değildi.

Sıkıntılı konuyu TRT Haber, CNN Türk, gibi kanallar, ikiye böldükleri ekranda her iki etkinliği de vererek çözmeye çalıştı. Habertürk gibi bazı kanallar bir cenaze törenine bir Erdoğan'ın konuşmasına bağlaranak durumu kurtarmaya çalıştı.

İzleyiciler bu duruma sosyal medyada tepki gösterdi. TRT Haber'in aynı anda hem şehitler için anma törenini hem de Türgev açılışını ekrana yansıtmasına tepkilerini TRT'yi TT listesine sokarak gösterdiler.

PEKİ SIKINTIYI YARATAN KİM?

Sorun ekranı ikiye bölen TRT Haber'de mi peki? Ya da Habertürk gibi bir onu bir gösterenlerde mi? Ya da ikisinden birini tercih edenlerde mi?

Televizyon yayıncılığının sıkıntısı aynı anda meydana gelen olaylardan hangisinin diğerlerinden daha önemli olduğunu tespit etmekte yatıyor aslında.

Biri diğerinden daha önemli dediğiniz zaman mutlaka tepki çekeceğiniz ortada. Ancak bu durumu gidermek etkinlikleri programlayan görevlilerin elinde olan bir şey.

Cenaze töreninin saatini değiştirmek mümkün değil elbette, ancak Cumhurbaşkanı'nın konuşmasını, Malatya'daki törenin bitiminden sonraya kaydırmak herhalde mümkün olabilirdi. 

Yarım saatlik bir değişiklik tüm programı aksatmaz, ama gelecek tepkileri ortadan kaldırabilirdi.

Eğer Cumhurbaşkanlığı'nda görevli basın danışmanları bu düzenlemeyi düşünemiyorsa, yaptıkları işin hakkını veremiyorlar demektir.

Fakat daha kötüsü eğer bu umursamıyorlarsa...

Halkın tepkilerine, vatandaşın istek ve taleplerine dikkat eden, yapılan anketlerle an be an seçmenin nabzını tutan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çalışma anlayışından çok uzaklar demektir. 

Çünkü iyi bir iletişim planlaması şüphesiz bunlara dikkat etmeyi gerektirir.