Başdanışman o tekmeyi böyle anlattı...

Soma'da bir protestocuya tekme atan Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel'le ilgili Yalçın Akdoğan'dan açıklama geldi.

GAZETECİLER.COM  -

Soma'da bir protestocuya tekme atan Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel'in linç edilmek istendiğini iddia eden Yalçın Akdoğan bugünkü yazısında, "Araçları tekmeleyen ve ekibi linç etmek isteyenlere karşı Yusuf Yerkel’in kendini savunması çok farklı şekilde yansıtılmıştır" ifadelerini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Soma’ya yaptığı ziyaret sırasında bir Somalı vatandaşı tekmelerken çekilen fotoğrafları gündeme oturdu.

"İhmali olanın gözünün yaşına bakmayız" başlıklı yazısında Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel'le ilgili Başbakan Erdoğan'ın başdanışmanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Star gazetesindeki köşesinde şunları yazdı:

TEK BİR FOTOĞRAF KARESİYLE OLAYIN
TAMAMINI ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİLDİR

Olayı tahrik eden, provokasyon çıkarmaya çalışan, milletin tepkiselliğini kullanmak isteyen çevreler ise çok marjinaldir ve açıkçası ortamın nezaketini hiçe sayan bir sorumsuzluk içindedir. Olayı ve yaşananları objektif şekilde dünyaya aktarmak yerine tek tek bazı fotoğraf kareleri üzerinden hükümete yönelik büyük bir kalkışma olduğu izlenimi uyandırmaya çalışan medya kuruluşları da aynı sorumsuzluğa ortaktır.

LİNÇ ETMEK İSTEYENLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNDU

Acılı aileleri dinlemek için halkın içine karışan Başbakan Erdoğan’a bazı örgüt mensuplarının tahrikiyle gerçekleşen münferit tepkiler Başbakanlık ekibine yönelik fiili saldırıya dönüşmüştür.

Araçları tekmeleyen ve ekibi linç etmek isteyenlere karşı Yusuf Yerkel’in kendini savunması çok farklı şekilde yansıtılmıştır. Tek bir fotoğraf karesiyle olayın tamamını anlamak mümkün değildir. 

MEDYA MADEN OCAĞI SAHİBİNİ YANDAŞ DİYE TAKDİM ETMEYE ÇALIŞTI

Hükümet düşmanlığıyla gazeteciliği birbirine karıştıran kimi medya kuruluşları maden ocağı sahibini ‘AK Partili, yandaş’ gibi takdim etmeye çalışmış, kimileri de devleti yerden yere vururken madeni işleten şirkete övgüler düzmüştür.

Böyle bir facia karşısında yargısız infaz yapmak, peşinen birilerini suçlu veya masum ilan etmek elbette yanlıştır. Olay vahimdir ve tüm boyutlarıyla incelenerek aydınlığa kavuşturulacaktır. Hükümet kendine bakan yönüyle, yargı ise adli olarak gereken çalışmaları yapacaktır."

Yalçın Akdoğan tüm yazıları