Başdanışman çatı adayı ile böyle dalga geçti

Başbakan Erdoğan'ı aşacak aday tarifleri yapan muhalefet parti liderlerine yüklenen Akdoğan yarı insan bir mitolojik tipleme yapıldığını yazdı.

Muhalefetin ilginç cumhurbaşkanı tarifleri, Başbakan Erdoğan'ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ın gündemindeydi.

Star gazetesi yazarı Yalçın Akdoğan, cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarına katıldı. Erdoğan'ın sağ kolu olarak nitelenen yazarın hedefinde tartışılan aday tarifleri yapan muhalefet liderleri vardı.

NE SEVİNSİN, NE AĞLASIN NE GÜLSÜN

"Muhalefetin cumhurbaşkanı tarifleri öyle bir hal aldı ki, ortaya  ‘renksiz, kokusuz, tatsız’ bir profil çıkıyor. Siyasetten ve ideolojiden uzak aday tarifleri ‘kimliksiz’ bir kişiliği işaret ediyor. Herkesi kucaklama metaforu hiç kimseye benzememe, halktan kopuk olma tecrübesine çıkıyor. Öyle bir liderimiz olsun isteniyor ki, ne üzülsün ne sevinsin, ne ağlasın ne gülsün, ne kızsın ne sevsin, ne bağırsın ne sussun... Adeta yarı insan bir mitolojik tipleme yapılıyor. Akademik kariyeri olan, üç dil bilen, piyano çalan, atletik, Nobel sahibi, hiç oy kullanmamış, dernek-vakıf-parti-cemaat-örgüt geçmişi olmayan, iyi yemek yapan bir aday! Hem çok entelektüel ve iyi hatip olacak ama rengini göstermemiş olacak, hem ülke meseleleriyle ilgili bir fikri olacak ama fikrini belli etmiş olmayacak! Cumhurbaşkanını halk değil sanki üniversitelerarası kurul gibi akademik bir konsey belirleyecek!

BİLİM KURGU TİPLEMELER

Muhalefet partileri kendi yetersiz yöneticilerini Erdoğan’ın karşısına çıkaramadıklarından Erdoğan’ı aşacak öyle aday tarifleri yapıyorlar ki, ortaya bilim kurgu tiplemeler çıkıyor. Acaba muhalefet partilerinin genel başkanlarına kendi saydıkları özelliklerle not vermeye kalksak kaç alırlar? Halkı kucaklamakta, öfkesini kontrol etmekte, saygılı bir dil kullanmakta, bir fikir ve vizyon sahibi olmakta, ülkenin genelini temsil etmekte sınıfı geçebilirler mi?

MİLLETİN İDEAL ADAYININ ADI ERDOĞAN

Millet idealize ettiği lider tipolojisini sandıkta ortaya koyuyor, onun adı da Erdoğan’dır."