Başbakan’ın yeni basın müşaviri: AA

Mehmet Y. Yılmaz bugün ilginç bir anektod üzerinden Anadolu Ajansı eleştirisi yapmış. Yılmaz, AA'yı Başbakan'ın basın müşaviri olmakla suçlamış...

GAZETECİLER.COM

Hürriyet yazarı Mehmet Y. Yılmaz bugün ilginç bir anektod üzerinden AA (Anadolu Ajansı) eleştirisi yapmış. Son dönem sayısız skandal ie güneme gelen AA bugün de Yılmaz'ın köşesinde eleştiri konusu olmuş. Mehmet Y. Yılmaz AA'yı Başbakan'ın basın müşaviri olmakla

Başbakan’ın yeni basın müşaviri: AA

 

TBMM’deki “demokratik açılım” görüşmelerinde biz gazetecilerin gözünden kaçan ilginç bir detayı CNN Türk’teki “Medya Mahallesi” programında Ayşenur Aslan yakaladı.

Hatırlayacaksınız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşmasını yaparken CHP’liler protesto için Genel Kurul salonunu terk ettiler.

Onların çıkmakta olduğunu gören Başbakan, arkalarından şöyle konuştu: (TBMM Tutanaklarından aktarıyorum.)

“Ben, Cumhuriyet Halk Partisi Grubu’na güle güle diyorum. Siz olmadan daha rahat konuşuruz, güle güle. Ben burada Grubumla, kalanlarla beraber yola devam ederim. (AK Parti sıralarından alkışlar) Bunların tahammülü yok. Bunların düşünceye tahammülü yok. Bunların meseleleri konuşmaya tahammülü yok. Bunlar izleyici tribününü provoke edenleri buraya getirenlerdir, anlayış bu. (AK Parti sıralarından alkışlar) Bunlar budur.”

Bu konuşma Anadolu Ajansı bültenine şöyle yansımış, o bölümün satırına dokunmadan aktarıyorum.

“Erdoğan, ‘CHP grubuna ‘güle güle’ diyorum. Siz olmadan (laf atılmadığı için) daha rahat konuşurum. Bunların düşünceye tahammülü yok, bunların meseleleri konuşmaya tahammülü yok. Bunlar izleyici tribününü provoke edenleri buraya getirenlerdir. Anlayış bu’ diye konuştu.”

AA muhabirlerinin “konuşuruz” kelimesini, “konuşurum” diye yazmış olmalarını zamana karşı yarıştan kaynaklanan ve her gazetecinin başına gelebilecek bir hata olduğunu kabul edelim.

Ancak Başbakan’ın “iç sesini” oturdukları yerden duyup ya da hissedip habere parantez içinde “laf atılmadığı için” diye yerleştirmeleri gerçekten ilginç.

Öyle görünüyor ki AA, Başbakan’ın basın danışmanı gibi hareket etmeye başlamış.

Başbakan’ın söylediklerinin daha iyi anlaşılması için haberin içine kendi yorumlarını koymaktan bile çekinmiyorlar!