Başbakan'a kimler kızıyor?

Ekonomi düzeldikçe ve ülke demokratikleştikçe rantiyeler, statükocu işadamları, mafya, darbeciler, stokçular ve savaş isteyenler

GAZETECİLER.COM - Süleyman Yaşar, Liberal iktisatçılardan biridir ve yazıları siyasete kaçmamak şartıyla ikna edicidir ama... TARAF'tan SABAH'a geçtikten sonra hükümete ve ille de Başbakan'a yaranma içgüdüsü artmış olmalı ki o güzelim ekonomi analizlerinin etkisini silip atıyor yazılarının sonunda.
Analizini yapıp işi okura bıraksa zaten ne demek istediği anlaşılıyor ama Başbakan'ı koruma, rakip medyaya çakmak da neyin nesi?..
Bugün nefis bir ekonomi analizi yapmış...
Ama ya sonunda ne yapmış?..
Buyurun...

Tayyip Erdoğan'a kimler kızıyor?


Gelelim devlet rantlarıyla zengin olanlara... Onlar da kamu varlıklarını ucuz kaynak olarak kullanıp sonra geri ödemeyen statükocu işadamlarından oluşuyor. Geçmişte alıştıkları gibi IMF'den borç alınıp onlara verilmeyince kızgınlıkları iyice arttı. "Referandum ertelensin" diyorlar. Bu isteklerini de yapılan anayasa değişikliklerini yetersiz buldukları gerekçesiyle açıklıyorlar. Oysa bunlar hem anayasanın demokratikleşmesine karşı, hem de AK Parti'ye evet ya da hayır olayına dönüştürülen referandumda AK Parti'nin yıpratılmasını ve iktidardan gitmesini istiyorlar.
Olumlu ekonomik rakamlardan bir de önceki hükümetler döneminde sokaklarda Başbakanlık korumalarıyla bile silahlı çatışmaya girebilen mafya rahatsız. Bugün hepsi içerideler çünkü. Sadece onlar mı? Darbe planları yapanlar da, savaştan çıkar sağlayanlar da, "devletin botuna cebimden para verip benzin aldım, Kardak kayalarına çıktım" diyerek kasıtlı olarak devlet itibarını düşürenler de ekonominin iyi gidişinden çok rahatsızlar. Oysa her sivil ve askeri devlet biriminde beklenmedik olaylara karşı giderleri karşılayacak sayman mutemetleri bulunur. Bu mutemetler devletin parasını üzerinde taşır, avans vererek acil ihtiyacın karşılanmasını sağlar. Böylece devleti kimseye muhtaç etmezler. Ama şimdi bazıları devleti muhtaç gösteriyorlar.
Anlayacağınız, ekonomi düzeldikçe ve ülke demokratikleştikçe rantiyeler, statükocu işadamları, mafya, darbeciler, stokçular ve savaş isteyenler Hükümet'e ve Tayyip Erdoğan'a karşılar. Onlar da karşı olsunlar zaten.
İndirim Sezonlarında Akıllı Alışveriş: En İyi Fırsatları Yakalamanın Yolları