Başbakan Erdoğan için dağdakiler ne düşünüyor?

Hasan Cemal bir yandanda yazı dizisinin son bölümünde çarpıcı bir soruya yanıt aradı: Başbakan Erdoğan için dağdakiler ne düşünüyor?

GAZETECİLER.COM - Öcalan'ın Newroz'daki çağrısını takip eden dönemde, sınır dışına  çekilme kararı alan PKK'yı çekilmeyi gerçekleştirdiği Irak'ta izleyen ve Kandil'de PKK yöneticileri ile uzun soluklu bir dizi röportaj yaparak sürece yaklaşımlarını Türk kamuyouna aktaran Hasan Cemal'in çekilme günlüğü bugün sona erdi.

"Çekilme Günlüğü’nde son söz"ü "Barışın içi demokrasi, hukuk, özgürlük ve insan haklarıyla ne kadar çabuk dolarsa, kalıcı ve adil barış, yani gerçek barış o kadar çabuk gelir." olan Hasan Cemal bir yandanda yazı dizisinin son bölümünde çarpıcı bir soruya yanıt aradı: Başbakan Erdoğan için dağdakiler ne düşünüyor?

İşte dikkat çeken başlıklar:


Erdoğan'a hem güvensizlik, hem takdir

Dağdaki gerillanın dili sert. Ama şurası bir gerçek: Barış umudu var. Diğer yandan, dağda Başbakan Erdoğan’a çok fazla güvenilmiyor. Ama aynı zamanda siyasal gücü ve kararlılığı takdir konusu.

Sürecin alternatifi silah değil

Erdoğan’ın sorunu çözebilecek siyasal iradeye sahip olduğuna dair dağda genel bir mutabakat dikkat çekiyor. Ve her adımda cümleyi "Top, Erdoğan’ın sahasında" deniyor. Ama sakın bu sürecin alternatifi silahtır düşüncesine kredi prim verilmesin!

Ben umutluyum

Son birkaç aydır Kandil’de, dağlarda epeyce zaman geçirdim. PKK’nın, başta Karayılan olmak üzere, hem lider kadrolarıyla, hem de gerillalarıyla uzun sohbetler yaptım. Sonuç mu? Sözü uzatmak istemiyorum: BARIŞ KONUSUNDA UMUTLUYUM.

Barışı demokrasi hızlandırır

Çekilme Günlüğü’nde son söz: Barışın içi demokrasi, hukuk, özgürlük ve insan haklarıyla ne kadar çabuk dolarsa, kalıcı ve adil barış, yani gerçek barış o kadar çabuk gelir.

Abdulkadir Selvi: İmamoğlu’nun diploması iptal edilir mi Hadi Özışk canlı yayında bombayı patlattı: İmamoğlu dosyası raftan hiç inmedi Ahmet Hakan: Erdoğan’ın hak ettiği bir övgü Ali Karahasanoğlu: Hastayım hakim bey, duruşmayı erteleyin CHP'de Özgür Özel'den üçlü görüşme çıkışı! Hadi Özışık'tan dikkat çeken açıklamalar Salih Tuna: Bu silaha yenildin mi kazanamazsın