Başbakan Erdoğan, Hürriyet yazarıyla atıştı!

Siyaset Meydanı dün akşam Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ağırladı. Bir grup gazetecinin sorularını yanıtlayan Erdoğan Vahap Munyar'la tartıştı.

GAZETECİLER.COM

Siyaset Meydanı dün akşam Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ağırladı. Bir grup gazetecinin sorularını yanıtlayan Erdoğan medya üzerine de önemli değerlendirmelerde bulundu.

Ali Kırca'nın hazırlayıp sunduğu katılan gazeteciler de ağır tıplardan oluştu. Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Akşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya, Sabah Gazetesi baş yazarı Mehmet Barlas, Hürriyet Gazetesi yazarı Vahap Munyar Başbakan Erdoğan'a merak edilenleri sordular.

TEKEL İŞÇİLERİ KONUSUNDA MEDYA DA ROL OYNUYOR!

Başbakan gündemin en önemli konularından olan TEKEL işçilerinin direnişini de değerlendirdi. Başbakan Erdoğan bu konuda medyanın oynadığı rolden rahatsız olduğunu söyledi.

Tayyip Erdoğan: Medyanın bu olayı saptırması nedeniyle çok farkı mecralara geldi. Yapılan iş yasak olduğu halde bizim yasal haklarımızı kullanmadık. Sabırlı ve olgun davrandık, aklı selim galip gelsin istedik.

[photos]

BAŞBAKAN HÜRRİYET YAZARIYLA MEDYAYI TARTIŞTI!

Başbakan'a sık sık medya ile girdiği polemikler hatrılatılınca başlayan tartışma ilginç bir diyaloğa sahne oldu.

Tayyip Erdoğan: Aslında bizim gazete ya da gazeteci adı vermemek gibi bir tavrımı var. mecbur kalmadığımız sürece isim vermeyiz. Bizim Doğan Grubu ile ilgili maliyeden arkadaşların yaptığı bir inceleme oldu. Ama bunun siyasi bir yanı yok. Biz iktidara geldik gününüzü görürsünüz gibi bir anlayışımız yok. Hakkımızda yalan yanlış yazan bazı medya kurumları olduğunda tabi ki kendimizi savunacak işin doğrusunu anlatacağız. Bir yanlışımız olursa elbette bundan geri döneriz. Ama medyada ise bizim yaptığımız milyar dolarlık yatırımlar yer almıyor.

Vahap Munyar: Ama tam olarak öyle değil. İç sayfalarda veriliyor.

Tayyip Erdoğan: Hayır ben bizzat inceliyorum, göremiyoruz maalesef.

Vahap Munyar: Haksızlık ediyorsunuz. Osmaniye'deki yatırım için örneğin ben yarım sayfalık bir haber hazırladım. Gazetelerin ekonomi sayfalarını incelerseniz siz de görürsünüz.

Mehmet Barlas: Ama siz de o kadar icraat yapıyorsunuzki takip edilemiyor...(Gülüşmeler)

BAŞBAKAN MEHMET BARLAS'LA ŞAKALAŞTI!

Mehmet Barlas, Başbakan'a son dönem hayli gergin görüldüğünü, sinirli ve agresif bir resim verdiğini söyleyince Başbakan hayli ilbinç bir cevap verdi.

Tayyip Erdoğan: Ama siz de gergin görülüyorsunuz bazen.

Mehmet Barlas: Hayır ben sakinimdir.

Tayyip Erdoğan: Yok canım. İkili olarak izliyoruz (Barlas'ın Emre kongar ile birlikte sunduğu, NTV'de yayınlanan 'Yorum Farkı' programı kastediyor). Bazen çok sinirleniyorsunuz.