Başak Sayan'dan Fatmagül isyanı!

Akşam yazarı Başak Sayan Fatmagül vakası etrafında kopratılan kıyameti tuhaf bulduğunu söyleyerek 'madem öyle yasaklayın interneti' diyerek isyan etmiş.

GAZETECİLER.COM
Akşam yazarı Başak Sayan da gündemin değişmez konusu olan Fatmagül vakası'na değinmeden geçmememiş bugün. Dizinin malun tecavüz sahnesi etrafında kopratılan kıyameti tuhaf bulduğunu söyleyen Sayan, 'Neler oluyor insanlara? Bu ne bağnazlık böyle?' diye soruyor.

Sayan, 'aklıma takılanlar' başlığı altında dizinin aldığı eleştirileri özetlemiş ve 'Tecavüzü özendirmek diye saçma şey mi olurmuş?' diyerek tartışmanın tuhaflığına dikkat çekmiş. Sayan, 'madem öyle yasaklayın interneti' diyerek isyan etmiş.

AKLIMA TAKILANLAR
1 -
' Babam öldü ama hala sahneye çıkarım yavşaklığına inanmam' diyen Haluk Bilginer aslında doğruyu söylüyor. Söylüyor söylemesine ama bir yandan da 'doğru olan bir şey nasıl yanlış söylenir'in dersini veriyor.
2 - 'Kılıç Günü' adlı dizideki eşcinsel sahne için 'hayatın içinde varsa ekranda da olmalı' diyen Osman Sınav'ın sonrasında söylediği 'iyiliği göstermek için karanlığı da göstermek gerekir' cümlesi yaptığı esaslı işe gölge düşürdü. Önce cesur oldu sonrasında tepkilerden çekinip geri adım attı. Attı atmasına ama bunu da eşcinselleri aşağılayarak yaptı. Bu da pek olmadı.
3 - 'Fatmagül'ün Suçu Ne' dizisindeki tecavüz sahnesi için kıyamet koparılmasını tuhaf buluyorum. Doğru düzgün ve televizyona iş yapıldığı unutulmadan çekilen bu sahnede ne bir müstehcenlik ne de bir açıklık vardı. Araya 'cut' giriyor ve başka detaylara bağlanıyor sahne. Neler oluyor insanlara? Bu ne bağnazlık böyle? Tecavüzü özendirmek diye saçma şey mi olurmuş? O zaman sinemaya da gidilmesin, film de izlenmesin. Hatta internet yasaklansın!

Yazının tamamı için buraya tıklayın...