Bardakçı'dan 'Akil Adam' uyarısı!

Kamuoyunda son günlerde çok sıkça telaffuz edilen 'Âkil adamlar' kavramına ilişkin en çarpıcı yorum Habertürk Gazetesi yazarı Murat Bardakçı'dan geldi.

GAZETECİLER.COM- Murat Bardakçı, bugünkü Habertürk'teki köşesinde son günlerde hepimizin sık sık kullandığı "Akil Adam" kelimesini masaya yatırdı.

Âkil kelimesinin bilinenin aksine çok farklı bir anlamı olduğunu ortaya koyan Bardakçı 'Âkil adam demek obur ve yamyam demektir'yazdı.

Bardakçı şunları yazdı:

"Kürt meselesinin hallinde iş yapabilecek aklıbaşında isimleri belirlediklerini söylüyorlar ama Türkçeleri bu işe pek yetmediğinden olacak, 'akıllı' değil, 'obur adam' listeleri yapıyorlar!

Meselinin aslı şöyle; Bu şekilde listeler hazırlanırken 'akıllı' ve 'bilge' yerine kullanılması gereken kelime 'âkil' değil 'âkıl'dır. 'âkil' çok yemek yiyen ve obur demektir. 'âkil' sıfatı yemek fiiilinin karşılığı olan 'ekl' sözünden, kullanılması gereken 'âkıl' ise 'akl'dan yani bildiğimiz 'akıl'dan gelir"

Kelimenin kökenini örnekleriyle köşesine taşıyan Bardakçı "Hasan ağabeye çok ayıp ediyorlar, onun yerinde olmayı hiç istemezdim" demeyi de ihmal etmedi.

Abdulkadir Selvi: İmamoğlu’nun diploması iptal edilir mi Hadi Özışk canlı yayında bombayı patlattı: İmamoğlu dosyası raftan hiç inmedi Ahmet Hakan: Erdoğan’ın hak ettiği bir övgü Ali Karahasanoğlu: Hastayım hakim bey, duruşmayı erteleyin CHP'de Özgür Özel'den üçlü görüşme çıkışı! Hadi Özışık'tan dikkat çeken açıklamalar Salih Tuna: Bu silaha yenildin mi kazanamazsın