Baransu'yu canlı yayında bozan soru

Ters cephe' yine gündemi tartıştı. Taraf muhabiri Mehmet Baransu'nun da telefonla katıldığı programda ilginç diyaloglar yaşandı.

GAZETECİLER.COM
Kanaltürk ekranlarında yayınlanan 'Ters cephe' yine gündemi tartıştı, ikili polemiklere, sert atışmalara sahne oldu. Taraf muhabiri Mehmet Baransu'nun da telefonla katıldığı programda ilginç diyaloglar yaşandı.

Ümit Zileli, Baransu'nun sözlerindeki çelişkiyi ortaya koyunca, Taraf muhabiri bozuldu ve ters çıktı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın Cuma günü (bugün) AKP hakkında kapatma davası açacağı yönündeki haberiyle dikkat çeken Taraf muhabiri Mehmet Baransu telefonla katıldığı programda haberin kaynağına dönük bazı bilgiler verdi.

Mehmet Baransu: Ben bu bilgiyi Abdurrahman Bey'e çok yakın olan bir isimden aldım. 1 ay önce 'Mart sonuna doğru bu dava açılacak' diye konuşuluyordu. Bu yönde istihbarat almıştık. Tabii şimdi biz bu haberi yapınca davayı biraz ertelerler mi bilmiyorum.

Ümit Zileli, Baransu'nun çelişki içinde olduğunu söyleyince stüdyoda gergin gergin anlar yaşandı.

Ümit Zileli: Sayın Baransu söylediklerinizde çelişki var. Hem Cuma günü 'dava açılacak' diyorsunuz hem de 'heber çıkınca ertelenebilir' dediniz.


Mehmet Baransu: Ben sadece programa sözkonusu haberimle ilgili bilgi almak istediğiniz için katıldım. Böyle ikili tartışmalara girmek istemiyorum. Böyle tartışmaları sevmiyorum.

Biz gazeteciyiz ve bu yür kulisler yaparız. Evet yarın biz bu haberi yaptık diye bu karar ertelenebilir. Bir gazetecinin kulis haberi yapması böyle sonuçlara yol açabilir. Bunun örneği de var. Sağlık Bakanlığı, Domuz Gribi'yle ilgili haberler nedeniyle kararını iki hafta erteledi.