Baransu'dan '<font color='#CC0000'>o bakan</font>'a telekulak öfkesi!

Telekulak mağduru olan Taraf muhabiri Mehmet Baransu mahkemenin verdiği hapis kararını yetersiz bulurken eski İç İşleri Bakanı Beşir Atalya'ın da yargılanmasını istedi...

GAZETECİLER.COM
Taraf muhabiri Mehmet Baransu yasadışı dinleme mağduru olduğu için açtığı davadan çıkan hapis kararlarını Samanyolu Haber ekranlarında değerlendirdi. Van İl Jandarma Komutanı ve 4 askerin hapis cezası aldığı dava medyada büyük yankı bulmuştu.

Baransu, mahkeme kararında çok önemli bir eksiklik olduğunu asıl sorumluların sanık sandalyesine bile oturmadığını söyleyerek eski İç İşleri Bakanı Beşir Atalay'ı topa tuttu. Kendisiyle birlikte eşinin de dinlendiğini vurgulayan Taraf muhabiri Atalay için 'O da yargılanacak ve mahkum olacak' dedi.

"Davada bazı skandallar var. Benim lehime delil toplanması için davacı olduğum kişilere yazı yazıldı. Mahkemeden İç İşleri Bakanı Beşir Atalay'ın da yargılanmasını istedik. Jandarma İç İşleri Bakanı'na bağlı. Dönemin Jandarma genel komutanı ve jandarma istihbarat daire başkanı ile yardımcısının da yargılanmasını istedik. Mahkeme bu taleplerimizin hepsini red etti. Görevi ihmalden yargılanmalarını istiyoruz. Ama bunlar sanık bile olmadılar. Şimdi itirazımızı yapacağız. İç hukuk yolları tükenirse AİHM'e gideceğiz. Dönemin İç İşleri Bakanı Beşir Atalay da yargılanacak ve mahkum oalcak. Beni ve eşimi hayasızca dinlediler, utanmadan dinlediler. Bunlar yargılanacaklar. En kötü ihtimallae görevi ihmalden yargılanmaları gerekiyor."