Baransu, Hanefi Avcı'yı ekranda bombaladı!

"'Mösyö' Hanefi Avcı'nın yazamadıkları' adlı kitabı gündeme gibi düşen Mehmet Baransu, Habertürk ekranlarında kitaptan çarpıcı detaylar verdi.

GAZETECİLER.COM
Habertürk ekranlarında Akşam Raporu'na konuk olan Taraf muhabiri Mehmet Baransu, "Mösyö Hanefi Avcı'nın yazamadıkları" adlı kitabından çarpıcı detaylar verdi.

Ece Üner'in sorularını yanıtlayan Taraf'ın 'sarsıcı haberler' muhabiri Mehmet Baransu, cezaevindeki emniyet müdürü Hanefi Avcı hakkındaki inanılmaz iddialarla gündeme gelen kitabını anlattı. Avcı'nın medyayı ve gazetecileri etkili bir şekilde söyleyen Baransu kitaptan bazı detaylar da aktardı. 

BİRAND VE OKTAY EKŞİ NASIL KULLANILDI?

Taraf
 muhabiri, PKK'yla mücadalede örgütlenen 'kara propaganda'larda gazetecilerin nasıl kullanıldığını soran Üner'e çarpıcı örnekler verdi:

"Hatırlarsanız bir dönem gazetelerde PKK itirafçılarının yazdıkları kitaplardan söz edilirdi hep. Seri halinde kitaplar. O olay Hanefi Avcı'nın projesiydi. Kitapları yazdırırdı sonrada PKK itirafçılarından birinin imzasıyla kitabı yayınlardı. Ortaokul mezunu bazı itirafçılarının imzasıyla yayınlanan kitaplar gazetecilere, köşe yazarlarına gönderiliyor sürekli.

Gazetecilerler de kitabı gerçek sanarak sürekli 'PKK şöyle de yapmış, böyle de yapmış' diye haberler yazılar çıkıyordu.  Sonrasında bu durum o kadar ayyuka çıktı ki gazeteciler de kullanıldıkları şüphesine düşüyorlar.

Bunun üzerine Hanefi Avcı kitaplar üzerinde oluşan şüpheyi dağıtmak için bir polis memurunu itirafçı olarak gazetecilere tanıtıyor. Hatta bu yüzden o polis ölümden dönüyor.

Bütün hikayeyi de o polis memurunun kim olduğunu da iyi biliyorum, şu anda bölgede görevli."