Balyoz'cu general Şamil Tayyar'a takmış!

Balyoz iddialarının başrolünde yer alan Çetin Doğan'ın medya serüveni sürüyor. Doğan bu kez CNN Türk'te Rıdvan Akar'ın konuğu oldu.

GAZETECİLER.COM

CNN Türk ekranları Balyoz iddialarında başrolde yer alan emekli Or General Çetin Doğan'ı ağırladı. Rıdvan Akar'ın hazırlayı sunduğu Gündemin Rengi'nde konuşan Çetin Doğan özellikle emekli Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'le ilgili hayli ilginç açıklamalarda bulundu. Doğan, Özkök'ün Şamil Tayyar'a yaptığı açıklamalara hem üzülmüş hem de kızmış. Hatırlayacağını gibi Hilmi Özkök, Star gazetesi yazarı ve Ankara temsilcisi Şamil Tayyar'a Balyoz iddiaları için önemli açıklamarda bulunmuştu.

ELİNİZ VİCDANINIZA KOYUN BENİM AÇIKLAMALARIM BİR İŞE YARADI MI?

Rıdvan Akar: Başbakan da bugün sizin TV kanallarında ki açıklamalarınızı yorumladı.

Çetin Doğan: Ben şimdi size bir soru sormak istiyorum. Elinizi vicdanınıza koyun sayın Akar benim bu açıklamalarım bir işe yaradı mı? Kafa karşıklığının giderilmesinde rol oynadı mı?

Rıdvan Akar: Tabii ki sizin görüş ve düşünceleriniz bizim için önemli. Sonuçta cevap hakkı ve karşı tezlerin gündeme gelmesi kafaları netleştirmek için gerekli.

Çetin Doğan: Sayın Başbakan bulanık suyun giderilmesinden rahatsız mı? Hakkımdaki suçlamalar çok vahim. Ben bunun için çıkığ konuşmayacağım da ne için çıkıp konuşacağım? Başbakan'ın açıklaması şunu gösteriyor ki benim açıklamalarımdan rahatsız oluyor. Biz o dönemde o çiçeği burnundaki hükümete demokrasinin zarar görmemesi yönünde uyarılar yaptık. Gayet de iyi niyetliydik. Ki sonuçta koca parti Anayasa Mahkemesi'nde çok büyük yara aldı.

[photos]

HİLMİ ÖZKÖK'ÜN ŞAMİL TAYYAR'A AÇIKLAMA YAPMASI HATA OLDU!

Rıdvan Akar: Yetkili isimler açıklama yapsaydı daha iyi olurdu dediniz. Ve Hilmi Özkök bir açıklama yaptı.

Çetin Doğan: Eğer çıkıp ben bu konuda bir şey söyleyemem derseniz bu noktada kafalar karışır. Ayrıca Ergenekon davasındaki yazıları nedeniyle mahkemeden ceza almış bir gazeteciye açıklama yapması ne demek oluyor.

Rıdvan Akar: Şamil Tayyar'ı kastediyorsunuz sanırım

Çetin Doğan: Evet

Rıdvan Akar: Ama biz o cezayı basın özgürlüğü kapsamında değerlendiriyoruz.

Çetin Doğan: Ama iyi olmadı.

HİLMİ ÖZKÖK'ÜN AÇIKLAMALARI BENİ ÜZDÜ!

Emekli Org. Çetin Doğan, dönemin Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök'ün "Adil bir yargılama için sonuna kadar bekleyeceğim" sözlerine tepki gösterdi. Doğan, planın görüşüldüğü iddia edilen seminerde Özkök'ün temsilcisi olduğunu belirterek "Kendisine bir rapor verildi. En azından o raporu açıklayabilirdi" sözleriyle sitem etti: 

Çetin Doğan: Sayın Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök'ün açıklamaları beni üzdü. Şu anda inceleme yapılıyor. Zaten peşinen şu yapmıştır, bu günah işlemiştir sözleri etik değildir. Onun için inceleme yapılıyor. Kamuoyu önünde kurulan mahkeme önünde her zaman söyledim yine söylerim, suçsuz olduğumu.  Şu ana kadar bana bilgi almak için başvuran resmi bir makam olmadı. İfade vermek için hazırım.

Rıdvan Akar: Peki efendim sizce bu belgeler gerçek değilse kim üretti?

Çetin Doğan: Ben onu tam olarak bilemem. Ama bu tartışmalardan kim yararlanıyorsa o üretiyor.

KALDIRILMAK İSTENEN EMASYA DEĞİL ASLINDA!

Rıdvan Akar: Peki bir de çok tartışılan EMASYA protokolü var. Başbakan kaldırılacağını söyledi.

Çetin Doğan: Kaldırılabilir pek tabi ki. Ama topluma bir kabus gibi korku dayatılıyor. İki kişi bile bir araya geldiğinde telefonlarını kapatıyor. Burada kaldırılmak istenen EMASYA değil aslında. İrticanın tehtid olmaktan çıkartılması var