Baleden hazzetmem, tiyatroyu tehlikeli bulurum!

Balçiçek Pamir’le Söz Sende’nin bugünkü konuğu Ahmet Turan Alkan’dı. Alkan programda gündeme dair ilginç açıklamalar yaptı.

Balçiçek Pamir’le Söz Sende’nin bugünkü konuğu Ahmet Turan Alkan’dı. Alkan programda gündeme dair ilginç açıklamalar yaptı.

Zaman Gazetesi Yazarı, Batman’da açılan tango kursuna gelen tepkileri ve kursa katılanlara yöneltilen tehditleri yorumlarken “Bu tago kursları kamuya bulaşmadıkları sürece sorun yok. Yani mesela bir devlet görevlisi çıkıp da ‘Bu zorunludur’ demediği sürece herkes istediğini yapabilir, kurs da açabilir, buna katılabilir de… Tepkileri lüzumsuz görüyorum” deyince Balçiçek Pamir “Dans, bale, tiyatro ve cazın belli bir entelektüel camiaya ait beğeniler olduğu düşünülüyor. Katılır mısınız?” diye sordu. Alkan bu soruya ilginç bir cevap verdi:

Şahsen ben baleden hazzetmem. Tiyatroyu da tehlikeli bulurum. Bu tür sahne sanatları bana hitap etmiyor. Tiyatro mesela, çok yapmacık geliyor.” Bu yorum üzerine çok şaşıran Balçiçek Pamir’se şunları söyledi: “Bu sözleriniz beni gerçekten çok şaşırttı. Benim için tiyatro vazgeçilmez bir sanat dalıdır. Yapmacık olduğu görüşünüze de katılamayacağım.

[photos]

Ahmet Turan Alkan, Tekel işçilerinin eylemiyle ilgili olarak da şu yorumu yaptı:

“Onlar eyleme başlayınca araştırdım, benim Yrd. Doç.’lik maaşımdan daha fazla maaş alıyorlar. Ve tabii ki haklı olarak bundan vazgeçmek istemiyorlar. Ama bu ülkede çok daha az paraya çalışan insanlar var sonuçta.”

Balçiçek Pamir’in “Ama hiç kimse hayat standardının düşmesini istemez ve bunda haklıdır, siz de böyle düşünmüyor musunuz?” sorusuna Alkan şu cevabı verdi:

“Olabilir ama açıkçası ben Tekel eylemine hoş bakmıyorum.” Alkan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in işçi eylemiyle ilgili olarak söylediği “Hatamız merhamettir” cümlesine de aynen katıldığını ifade etti ve “Bakanla aynı şekilde düşünüyorum”