Balbay gece yarısı Ankara naklini yazdı...

Silivri'den Ankara Sincan'a sevk edilen Mustafa Balbay nakil geecsi yaşadıklarını ve yolculuğunu köşesine taşıdı...

GAZETECİLER.COM
Ergenekon davasından hapiste olan gazeteci Mustafa Balbay sürpriz bir şekilde Silivri'den Ankara'ta nakledilmişti. Cumhuriyet gazetesindeki köşesinde nakil gecesini ve sonrasını paylaşan Balbay yeni mekanını ve hedeflerini yazdı.

GECE YARISI NAKİL SÜRPRİZİ

Silivri’den ayrılışım ani oldu. Güvenlik nedeniyle yolculuğun gizli tutulacağını biliyordum ama, benden de gizli tutulacağını düşünmemiştim. En azından bir akşam haber verip, sabah yola çıkacağız derler diye düşünmüştüm.

21 Ağustos Çarşamba gecesi, başımı yastığa koyduktan 15 dakika sonra saat 01.15 sıralarında nöbetçi memurlar gelip “Hazırlanın, 2 saat sonra sizi alacağız, Ankara’ya sevk edileceksiniz” dediğinde Tuncay’la birlikte şaşırdık.
Kimseyle vedalaşamayacaktım. En azından aradaki duvara inat, bağırarak sesimizi duyurabildiğimiz yan koğuşumuzdaki Prof. Yalçın Küçük, Prof. Fatih Hilmioğlu, Durmuş Ali Özoğlu ile son bir selamlaşabilirdik. Gece yarısı, havalandırma kapısı kapalı, artık olanaksız.
Tümünün yerine sevgili Tuncay’la 15 dakikalık bir bedensel ayrılık töreni yaptık. İyi kahve yapar... Hani köpük kısmı, altından daha kalındır desem yeridir.

YILLAR SONRA İLK KEZ BİR AĞACA DOKUNDUM

Saat 03.45’te Silivri 1 No’lu Cezaevi’nin 6 metre yüksekliğindeki raylı demir kapısından dışarı adımımı atmadan önce nöbetçi memurlarla helalleştik. Herkes adına da nöbetçi başmemur Yahya kaptanla vedalaştık.
4.5 yılda İstanbul’da 3 kez cezaevi, 7 kez koğuş değiştirdim. Şimdi Ankara Sincan’da 4. cezaevine ve 8. koğuşa gidiyordum.
Yolculuk bu koşullarda olabileceğin en iyisiydi. İki saat gecenin karanlığını, üç saat de aydınlıkta çevreyi seyrederek yolculuk ettik.
Yolculuğun en güzel anı Bolu Dağı’nı tırmanmadan önce Kaynaşlı Jandarma Komutanlığı’ndaki molada yıllar sonra ilk kez bir ağaca dokunmak oldu. Mavi çamın körpe yapraklarını, uyuyan bir çocuğa dokunur gibi usul usul okşadım.

Yazının devamı için buraya tıklayın...
Abdulkadir Selvi: İmamoğlu’nun diploması iptal edilir mi Hadi Özışk canlı yayında bombayı patlattı: İmamoğlu dosyası raftan hiç inmedi Ahmet Hakan: Erdoğan’ın hak ettiği bir övgü Ali Karahasanoğlu: Hastayım hakim bey, duruşmayı erteleyin CHP'de Özgür Özel'den üçlü görüşme çıkışı! Hadi Özışık'tan dikkat çeken açıklamalar Salih Tuna: Bu silaha yenildin mi kazanamazsın