Bakan'dan Banu Güven'e yumurta tepkisi!

NTV ekranlarında Egemen Bağış'ı ağırlayan Banu Güven konuğuyla gergin bir yumurta diyaloğu yaşadı...

GAZETECİLER.COM
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış NTV ekranlarında Banu Güven'in sorularını yanıtladı. Programa Güven ile Bağış arasındaki gergin yumurta diyaloğu damga vurdu.

İlk ses getiren yumurtalı protesto eylemine maruz kalan Egemen Bağış, protestoculara dava açtığı için tepki toplamıştı. Banu Güven'e konuk olan Bağış söz yumurta ve açtığı dava ile ilgili sorulara gelince ilginç diyaloglar yaşandı. Güven, yumurtalı protestoların iktidarı hedef alan bir tavır olduğunu söyleyince Bağış sinirlendi.

Banu Güven: Aramızda şöyle bir fark var, siz iktidarı temsil ediyorsunuz, siz bir siyasetçisiniz' dedi.

Egemen Bağış: Yani ben iktidarı temsil ettiğim için yumurta atılmayı hak ediyorum öyle mi? Ya böyle bir şey olabilir mi Banu Hanım gözünüzü seveyim?

Banu Güven: Şu yüzden, kimsenin hoşuna gitmez yumurta veya pasta yemek ancak biz birçok ülkede siyasetçilerin örneklerini gördük, siz de haberlerde izlemişsinizdir, bir protesto yöntemi olarak dünyanın her yerinde siyasetçilere karşı kullanılmıştır.

Egemen Bağış: İngiltere'de yumurta attığı için ceza almış kişiler vardır, başka AB ülkelerinde de... Dünyanın her yerinde suçtur bu.

İşte o anlar:



TÜRK POLİSİ AVRUPA POLİSİNDEN DAHA MERHAMETLİ
Devlet Bakanı Bağış, öğrencileri polisin coplamasına "Avrupa'daki polisin tepkisine bakarsanız bizim polisin daha merhametli olduğunu görürsünüz" yorumunu yaptı.

"Benim ilk karşılaştığım protesto değildi, farklı protestolara maruz kaldım. Hiçbir zaman da o kadar ciddi, ulusal medyaya yansıyacak bir mesele olmadı. Eskişehir'de genç kardeşlerim protesto etmek istedi, güvenlik görevlileri susturmaya çalışınca 'Durun, AB standartlarında herkesin iki dakika protesto etme hakkı vardır' dedim ve genç kardeşime 'Söyle, sıkıntın ne?' diye sorduğumda 'Benim sana söyleyecek bir şeyim yok' deyip salonu terk etti. Bahçeşehir Üniversitesi'nde de benzer protestolara karşılaştım, orada da sabrettim.

Ancak yumurta atmak demokratik bir hak değil, kime olursa olsun. İster iktidar, ister muhalefet siyasetçilerine... Herhangi bir yöneticiye de olsa aynı tepkinin gösterilmesi gerekir. Son protestoda da ben dava falan açmadım, böyle bir yanlış bir intiba var. Sanki ceketi kirlendi diye dava açtı algısı var... Polis bana 'Şikayetçi misiniz?' diye sordu, ben de 'Evet, şikayetçiyim' dedim, çünkü kanunlara aykırı bir iş yapıldı. Dünyanın hiçbir ülkesinde hiç kimsenin kimseye yumurta atma hakkı yoktur.
Ha taş atmış, ha yumurta atmış... Ters köşeden atarsa gözünüze gelir, kör olursunuz. İlk olay olduğunda da işi biraz ti'ye almak istedim, 'Genç kardeşlerim yumurtaları israf edeceğine ben de sucuk getirseydim, yumurtalı sucuk yapıp yerdik' dedim, espri yaptım ama maalesef o nasırlaşmış yüreklere ulaşamadım.

Daha sonra cumhuriyet savcısı kendine vazife edinmiş, dava açmış. Ben de dava açıldığını duyunca 'Genç kardeşim hata ettiğini söylesin, hemen davamı geri çekerim' dedim, fakat genç kardeşimin avukatı açıklama yaptı, 'O özür dilesin, biz hata etmedik' diye. Kusura bakmayın ama bu dünyada hiç kimsenin kimseye yumurta atma hakkı yoktur. Size kızan bir meslektaşınız gelip size yumurta atarsa, bir tezgahtara kızan müşteri yumurta atarsa ülkeyi kadın budu köfteye çevirirler.