Babahan: Mustafa Balbay tutuksuz yargılanmalı!

24’te Günün Manşeti programında gündemi yorumlayan Ergun Babahan, Ergenekon davası sürecinde yaşanan gelişmeleri yorumladı.

24’te Seda Selek’in sunduğu Günün Manşeti programında gündemi yorumlayan Ergun Babahan, Ergenekon davası sürecinde yaşanan gelişmeleri yorumladı.

 

Geçtiğimiz günlerde sorgulanan eski kuvvet komutanlarının serbest bırakılma gerekçelerini değerlendiren Star Gazetesi yazarı Ergun Babahan, eski kuvvet komutanlarının gördüğü muameleyi, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay’ın da görmeye hakkı olduğunu savundu.

İstanbul’da Ergenekon savcıları tarafından sorgulanan eski kuvvet komutanları sorgularının ardından delilleri karartma ve kaçma ihtimalleri olmadığı gerekçesi ile serbest bırakılmışlardı.

Babahan, “Önemli bir gazetenin Ankara Temsilcisi olan, gazeteci kimliği taşıyan Mustafa Balbay’ın da kaçma ve delilleri karartma gibi bir ihtimali yok. Kuvvet komutanlarının serbest bırakılma gerekçesi Mustafa Balbay içinde geçerlidir. Serbest bırakılması ve tutuksuz yargılanması gerekir diye düşünüyorum” dedi.