Aysever istifa yorumlarına ateş püskürdü

CHP'den istifa ederek tartışma konusu olan gazeteci Enver Aysever Haber Aktif'te hakkındaki yorumları yanıtladı, süreci anlattı...

GAZETECİLER.COM
Gazeteci Enver Aysever, TV 8 ekralarında CHP'den istifa etmesiyle sonuçlanan adaylık sürecini anlattı. Gökmen Karadağ'ın modere ettiği Haber Aktif'e katılan Aysever istifası hakkındaki eleştirel yorumları yanıtladı.

Aysever, 'milletvekili seçilemeyince istifa etti' şeklindeki yorumlara ateş püskürürken gerçeğin böyle olmadığını söyledi. CHP'yle neden ters düştüğünü anlatan Aysever partisine yönelik olarak da eleştirel değerlendirmeler yaptı.

Enver Aysever: Ben eğer Ergenekon sanıklarına listelerden bir hafta önce karşı çıkmasaydım haklı olabililerdi. Ama ben en baştan bu konuda ilkesel olarak tavrımı okymuştum. Listelerin açıklanmasından çok önce bunları söyledim.

Gökmen Karadağ: Ama o açıklamaları 'istifa ederim' tonunda değildi.

Enver Aysever: Evet olabilir. Kitle partileri tek tornadan çıkmış insanlardan oluşmaz zaten. Bunu söylemeye gerek yok. Hayatta insanların kendi partileriyle hemfikir olmadıkları durumlar da olur. Sıralama konusunda ise şunu söyleyim. Ben 12. sırada aday gösterildim. Herkes bilirki 12. sırada milletvekili seçilme ihtimalim vardı. Yani milletvekili seçilme varken istifa etmiş durumdayım. İlhan Cihaner orada olmayacak ama Sinan Aygün olacak. Ben aynı Sinan Aygün'le aynı parlemantoda yan yana oturmak istemem bu kadar basit. Mustafa Balbay için olumlu bakmamın sebebi de yaşadığı mağduriyettir. Yıllardır tutuklu olarak içerde yargılanıyor. Ayrıca CHP'yle organik bir bağı var. Ben de toplumun dikkatini böyle bir mağduriyete çekerek, vicdani bir tercih yaptım. Anca sağdan gelen isimler için bunları söylemek mümkün değil.

Gökmen Karadağ aldığı yanıtlardan tatmin olmayınca daha doğrudan bir şekile sorusunu yeniledi:

Gökmen Karadağ: Peki, bütün bu anlattıklarına karşın 12. sıradan aday gösterilmenin hiç mi payı yok bu istifada?

Enver Aysever: İnsan TBMM çatısı altında görev yapmak ister. Toplumun adına bir iş yapıyorsunuz ve bu gurur verir. Ancak 12. sıradan seçilebilirdim sonuçta. Eğer çok iyi ve kesin kazanacak bir yerden aday gösterilseydim ne yapardım? Bir ikirciklik yaşar mıydım? Bunu bilemem buradan ama çok şükür öyle bir şeye de gerek kalmadı. Şunu ilk defa söyleyeceğim. Ben aday gösterilmeseydim istifa etmeyecektim. Kılıçdaroğlu'nun Brütüs'ü asla olmayacağım. Oyumu da ona vereceğim. Eleştiri hakkımı saklı tutarak yazılarımla destek olacağım.