Ayşe Kulin'e zehir zemberek sözler

Kalemini yükselen kimse onun hizmetine sunuyor. Erdoğan'ın davetine de saçını yaptırıp koştu... Bu yorumlar ünlü yazar için.

GAZETECİLER.COM - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yazarlarla yaptığı toplantı camianın dilinde... Katılanlar kadar katılmayanlar da listelendi...
Akşam yazarı Oray Eğin ise o davete giden Ayşe Kulin'e fena takıldı...
Kulin'i "her devrin yazarı" olarak niteledi...
"Servet" meraklısı...
"Hesapçı' yaptı...
Ve daha neler...

İşte ünlü yazara sıraladığı satırlar;

(...)O değil miydi daha kısa süre önce bu iktidarın en büyük zulümlerinden birini gören Türkan Saylan anısına kitap yazan? Bir dönem Beyaz Türklerin tefrikacısı olan?

Çantasını toplayıp saçını fönleterek koşa koşa kahvaltıya giden o oldu. İnsanın gerçek kimliği ve duruşu da böyle sınavlarda ortaya çıkıyor.

Doğrusu Ayşe Kulin'in hep biraz "hesapçı" bir tarafı olduğunu biliyordum; yükselen değer neyse kalemini onun hizmetine sunduğunu... Güneydoğu meselesinden "Vali"ye kadar, son olarak da "Türkan"a kadar rüzgârın yönünü kestirip satışa göre nokta atışı yapan iyi bir tüccar o.

Ama bugüne kadar en azından belli "çevrenin" tüccarıydı. Bir dönemin Can Dündar'ı gibi servetini "laik duyarlılık" üzerinden yapmıştı. Demek ki tam da Can Dündar gibi her mahalleye göz kırpma niyetindeymiş.

Meğer içinde iktidara da şirin gözükme arzusu varmış. "Ne olur ne olmaz, bu adamlar daha yıllarca başımızda" diye mi düşündü nedir? Vardır hiçbirimizin bilmediği bir hesabı; ne de olsa hesaplı yazarlık onun uzmanlık alanı.

Bu kahvaltı Ayşe Kulin'in başına gelen "Mustafa" filmi hadisesidir: Hep ipte gösteri yapmaya hevesli bir cambazın seyircilerin gözü önünde ipten düşüşüdür.

Bari Ayşe Kulin bundan sonra bir Said-i Nursi romanı yazsın; malum Mevlana'yı Elif kaptı, kendi aralarında böyle paylaşsınlar. Yakışır...

Oray Eğin'in bugünkü köşesinde bir de Hıncal Uluç'un notu var...
Meraklısı