Ayrık otu gibi kök salamayan yazar!

Star yazarı Şamil Tayyar'dan Mehmet Yılmaz'a zehir zemberek cevap geldi: "Evet, başbakanın dikkatini çektiniz, takla atmaya devam edin"

Hürriyet yazarı Mehmet Yakup Yılmaz'ın, Star gazetesini hedef alan "Başbakan yandaş gazeteleri asla okumuyor"  başlıklı yazısına yanıt, gazetenin polemikten kaçınmayan yazarı Şamil Tayyar'dan geldi. Yılmaz'ı  "Ayrık otu gibi kök salamayan yazar!" diye tanımlayan Tayyar, "Tekzip edilen her haber yanlış, tekzip edilmeyen her haber doğru anlamına gelmez" görüşünü örneklerle savundu:

(...) Geçen hafta Sri Lanka Cumhurbaşkanı Mahinda Rajapaksa'nın Cumhurbaşkanı Gül'ü araması, 'Gül'e terörü nasıl bitirdik telefonu' manşetiyle verildi. Tamil gerillalarına karşı zafer kazanan Rajapaksa'nın heyecanla telefona sarılıp PKK'yla başı dertte olan Türkiye'ye akıl verdiği mesajı işlendi.
Oysa arama gerekçesiyle manşet, aynı değildi. Görüşmenin gerekçesi, Güvenlik Konseyi'nde geçici üye olan Türkiye'den yardım istemekti.

Üstelik Oktay Ekşi ve Ertuğrul Özkök, bu yalan haber üzerine birer yazı döşediler.

Çankaya Sözcüsü Ahmet Sever'le konuştum. 'Haber doğru değil' dedi. 'Tekzip yayınlayacak mısınız?' diye sordum, cevabı, 'Her habere tekzip yayınlarsak altından kalkamayız' oldu.

Ahmet Arsan örneğinde olduğu gibi 'İşte biz istersek bir yazarı bir gecede şöhrete kavuştururuz' diyen Ertuğrul Özkök'e inat sadece çevresinin yazarı olarak kalan zata, aynı mantıkla sormak gerekmez mi: 'Çankaya, Hürriyet'i tekzip için dahi ciddiye almıyor mu?'