Aylin'in tutukluluğu üçüncü haftasında

Gazetevatan.com Yayın Yönetmeni Aylin Duruoğlu'na meslektaşlarının destek yazıları sürüyor: "Ürkek, çaresiz, öylece seyrediyoruz."

Tutukluluğunun 3'üncü haftasını geride kaldı. Gazetevatan.com Yayın Yönetmeni Aylin Duruoğlu'na meslektaşlarından büyük destek geldi.

Mehmet Tezkan 'Delilsiz tutukluluk da toplumda infial yaratmaz mı?' diye sorarken Sabah Yazarı Hıncal Uluç 'Mesele Adalet Heykeli'nin değil, Adaletin gözünü açmak..' dedi. Cumhuriyet Gazetesi yazarı Emre Kongar da yazısını Aylin Duruoğlu'na adadı. Posta yazarı Yazgülü Aldoğan 'Tutukluluk ceza olmamalı' derken, Akşam yazarı Mehveş Evin ise 'Aylin için sesinizi çıkarın!' çağrısı yaptı. Duruoğlu için destek yazıları yazan diğer meslektaşları arasında Habertürk Yazarı Yavuz Semerci, Vatan yazarları Mine KIrıkkanat ile İclal Aydın ve Pazar Vatan yazarı Müge İplikçi de var.

Basının sivri kalemlerinden Mine Kırıkkanat, Aylin'in tutuklanmasındaki garipliği yazısında şöyle anlatıyor: "18 gündür hangi suçlama, hangi iddia, hangi şüpheyle olduğunu kendisi de avukatları da biz meslektaşları da bilmeden tutuklu. Yürüttükleri mantıkla, Aylin’e destek verenleri de “arkadaşı” diye tutuklayabilirler, ben arkadaşı bile değilim ama kendimi yine de güvende hissetmiyorum, çünkü Aylin’i bir kez uzaktan görmüşlüğüm var. Bugün Aylin, yarın siz, ben, kapı komşumuz... Cehalet vurduğu yerde durmuyor, yayılıyor, baskıya dönüşüyor. Ürkek, çaresiz, öylece seyrediyoruz. "

http://haber.gazetevatan.com/Aylin_Duruogluna_buyuk_destek_/238319/11/Haber