Aykırı adam Nihat Genç'ten olay olacak yazı

Nihat Genç bu sözleri ile ortalığı sallayacak. Hükümet destekçisi yazarları "basur sülüğü çöp tenekesi yazarlar" diye niteledi.

GAZETECİLER.COM - Nihat Genç reytingi bol olan isimlerden...
Ekrana çıktığında programları ve sözleri ile olay olan Genç, bir süredir medyadan uzakta...
Peki ama neden?
Aslında bolca programa davet teklifi alıyormuş...
Ama dediğine göre hepsi "bazı yazarlarla birlikte çıkma" şartı öne sürüyormuş...
Nihat Genç de o isimleri;
"Basur sülüğü çöp tenekesi yazarlar... Esersiz, fikirsiz ve hayatlarında tek bir gün bağımsız olmayı becerememiş süprüntü galeyancı yazarlarla işim olmaz..."

Dahası da var...
Oda TV'de çıkan yazısında öyle böyle sallamıyor...
Tepki çekecek satırları var...
İşte o yazıdan satırbaşları;

BASUR SÜLÜĞÜ YAZARLAR; Ne zamandır beni büyük medya dediğimiz kanallara tartışma programlarına katılmam için davet ediyorlar, bildiğiniz meşhur kanallar, şunu demek istiyorlar, bak 'sana söz hakkı veriyoruz, bizler demokratız, sen de katıl görüşlerini açıkla' diye, ama hepsi bir şart ileri sürüyor, programda karşında şu şu isimler olacak diyorlar, bu isimler de malumunuz iktidarın basur sülüğü çöp tenekesi yazarlar, tabii ki yıllardır katılmadım, katılmam da.. Esersiz, fikirsiz ve hayatlarında tek bir gün bağımsız olmayı becerememiş süprüntü galeyancı yazarlarla işim olmaz, çıkmadım..

Ancak, şunu anladım ki, bu büyük medyada tartışma programı düzenleyenler, bana, 'ya bu sülüklerle ekrana çıkarsın, ya da asla..' demeye getiriyorlar, eksik olsun, yani düpedüz bir küstah yılışık cesaretle bana telefon edip beni ekrana çıkartmayı ancak bu isimlerle aynı masa etrafında oturur onları muhatap alır ve onların istediği küfürlü kavgalarda bekledikleri horoz dövüşünü gerçekleştirirsem gibi bir şantajla teklif ediyorlar.

SKY'DAN HÜKÜMET BASKISIYLA KOVULDUM

(...)Değişen bir şey yok.. Ve hatta sansür çok daha labirentli gizemli zincirleriyle bizleri sarmaya başladı.. Tuhaftır SKY’dan hükümet baskılarıyla kovulmam dahi tek satır ilgi görmedi..

TÜRKİYE SINIRLARINDA KONUŞAMIYORUM: Bugün, ART TV’de iki haftada bir konuşma yapabiliyorum, bildiğiniz üzere polis baskını yemiş ve sahibi şu anda Silivri’de yatmakta olan bu kanal yayınlarını Kuzey Kıbrıs’tan yapıyor.. Yani ben Nihat Genç, yüzlercesini her akşam takip ettiğiniz Türkiye sınırlarından konuşamıyorum. Bir yazar olarak TV ve Internet üzerinden Türkiye’den konuşamıyorum..

FACEBOOK'TA BİLE YASAKLI: Gelelim, son yılların meşhur paylaşım sitesi Facebook’a.. Bilindiği üzere bu sanal platform’un en büyük özelliği diyelim videolarınızı paylaşma üzerine kurulu, siz, elinizdeki bir videoyu yüz binlerce insana buradan ulaştırabiliyorsunuz..

Gelin görün ki, bir yılı geçkin süre içinde Facebook’ta benim videolarımın paylaşımı yasak.. Yani kimseye gönderemiyoruz.. Buna rağmen Facebook üye sayısı 130 binlerin üstünde ki Türkiye’de başka bir yazara nasip olmamış bir ilgi..

BAŞIMA ÇUVAL GEÇİRECEKLERİNİ SANIP SEVİNMESİNLER: Nedir bunlar, neler oluyor? Benim başıma gelen bu usul usul çaktırmadan dümenine tezgahına uydurulmuş sansür ve ambargolar, yarın hepinizin başına gelecek..
Zaman ilerledikçe hepiniz benim gibi ‘kıstırılacaksınız’, ‘susturulacaksınız’..

(...) 17 yaşından beri aralıksız kitap okurum, biraz fazla delice okurum, diyeceğim şu ki, ben romanlarda dahi bu kadar akıl almaz bir sinsilikle inşa edilmiş bir sansür yasaklama sınırlama kıstırma ve devre dışı bırakma görmedim…

(...) Ancak ekranlarda köşelerde sallayıp üfürenler, bu topraklarda hikayeleri en çok okunan ve TV konuşmaları en çok izlenen yazar Nihat Genç’in başına çuval geçireceklerini sanıp sevinmesinler..

YANDAŞ FARELERE SELAM OLSUN

(...) Henüz düğmesine basılmamış yüzbinlerce şirin demokratçılık özgürlükçülük oynayan yandaş farelere selam olsun….