Aydın Doğan'a mektup yazdı diye...

Hakan Gündüz'ün “Nuran hoca olabilir” teklifine Radyo D yönetimi “Olmaz çünkü Aydın Doğan’a mektup yazmış o!” demiş meğer...

GAZETECİLER.COM (ÖZEL) Bir süre önce en popüler DJ'lerinden biri olan Hakan Gündüz'e "daha az konuş, bol bol müzik çal" diyen Radyo D yönetimi bu karar üzerine Gündüz'ün tepkisini çekmişti. Taraflar kısa bir süre önce "anlaşarak ayrıldılar".

Nuran Yıldız kişisel web sitesinde Hakan Gündüz'ün ayrılık kararını yorumlarken, Radyo D yönetiminin çarpıcı bir uygulamasını da okurlarıyla paylaştı. Yıldız, bir yazısında Aydın Doğan'a açık mektup kaleme aldığını, mektubunun Radyo D'de yorum yapmaması için kullanıldığını anlattı. 

İşte Nuran Yıldız'ın kaleminden o ayrılık:

"Haftalar öncesinden biliyordum, Radyo D yönetimiyle yaşadığı sorunları. Bir süredir “Anlaşarak ayrılalım” diyordu yönetime. Kariyerini radyoda konuşma üzerine kuran birine yönetimin “az konuş” demesi olacak şey miydi?

NURAN YILDIZ OLMAZ ÇÜNKÜ AYDIN DOĞAN'A MEKTUP YAZMIŞ

Uğur Dündar’ın yorumları sona erdiğinde de sancı yaşanmıştı. Dündar’ın yerine kim olacaktı? “Nuran hoca olabilir” teklifine aldığı yanıt canını sıkmıştı epeyce. “Olmaz” demişti yönetim, “Olmaz çünkü Aydın Doğan’a mektup yazmış o!”

Oysa Aydın Beyin etrafınca hayli ilgi gören ve dikkate alınan mektupta “İstanbul sermayesi siyaseti okumayı bilmez” demiştim, “Bilmedikleri için de etraflarındaki insanlar bu boşluğu kullanır, sermayenin yanlış yapması da bundandır.”

Bir tür “aman haa” mektubuydu. İlgilenenler için mektubun linkini vereyim:

UYARANIN ÜSTÜ ÇİZİLİR Kİ YANLIŞ YAPANLAR NEMALANMAYA DEVAM ETSİN

Bizde böyledir, biri sizi yanlış yapmamak için uyarırsa, uyaranın üzeri çizilir. Ki yanlışı yaptıranlar nemalanmaya devam edebilsin!

Dönelim Hakan(ım) Gündüz’e. Türkiye’nin en karizma dj’i anlaşarak boşandı Radyo D ile. Dinleyenleri olarak üzüldük, dostları olarak rahatlamasına sevindik.

(...)

Adına (ım) ekini eklediğim arkadaşım, seni dinlemek keyif, arada mikrofon olsa da olur, olmasa da.

Nuran Yıldız'ın yazısının devamını ve eski yazılarının tamamını okuyabilirsiniz.

Abdulkadir Selvi: İmamoğlu’nun diploması iptal edilir mi Hadi Özışk canlı yayında bombayı patlattı: İmamoğlu dosyası raftan hiç inmedi Ahmet Hakan: Erdoğan’ın hak ettiği bir övgü Ali Karahasanoğlu: Hastayım hakim bey, duruşmayı erteleyin CHP'de Özgür Özel'den üçlü görüşme çıkışı! Hadi Özışık'tan dikkat çeken açıklamalar Salih Tuna: Bu silaha yenildin mi kazanamazsın