Aydın Doğan’a ‘Dön geri Bak!’ uyarısı

İktidara taşıdığınız Tansu Çiller veya patronunuz tarafından pijamayla karşılanan Mesut Yılmaz’la Tayyip Bey’i.....

GAZETECİLER.COM
Salih Tuna, Aydın Doğan’ı geçmişi ile vurmuş bugün.
“Geçmişi” ile dediysek, “siyaset mühendisliği yaptığı dönemle ilgili” demek istedik.
Şuraya bakar mısınız?..
“İktidara taşıdığınız Tansu Çiller veya patronunuz tarafından pijamayla karşılanan Mesut Yılmaz’la Tayyip Bey’i karıştıracak kadar muvazenenizi yitirmişsiniz…”
Ne demek bu?..
Meselâ; “Tayyip Bey’e kadar iktidarları sen tayin ettin ama Tayyip Bey’le birlikte, iktidarların medyayı dizayn ettiği dönem başladı” demek olabilir mi?..
Neyse…
Niyet okumayı bırakıp Tuna’nın yazısından bir bölümü sunalım hemen…
 
Başbakan'ın en kritik günü
 
Başbakan'ın çalışkanlığı, hitabeti, karizması tamam da, bütün bunların üzerine “nasip” diye de bir şey var.
Baykal'ın muhalefet yaptığı bir iktidara “sahip olmak” başlı başına “talih” değil mi?
Sayın Erdoğan'ın icraatlarını, önemli eşikleri geçme becerisini, “one minute”ten beri de bir dünya lideri olduğunu elbette görmezlikten gelemeyiz.
Lakin otururken yıpranan muhalefetin katkısını da inkâr edemeyiz.
AK Parti'de olması beklenen “iktidar yorgunluğunun” muhalefette tebarüz etmesi tuhaf değil mi?!
Böyle perişan bir muhalefetin varlığını “nasip kısmet” tesmiye etmişim de, çok mu?
Ben alınyazısından hareketle “Her şey olacağına varır” diyeyim; siz Karl Marx gibi, “Tarihte ne olmuşsa, öyle olması gerektiği için olmuştur…” deyin, durum değişmez.
Nihayetinde olması gerekenleri “oldurmak” Tayyip Bey'e nasip olmuştur.
Bu köşede, 10 Eylül 2008 Çarşamba günü, “Tayyip Bey'in 5'inci günü bu hiç şansınız yok” başlığıyla neşrettiğim yazımda işte bunu anlatmaya çalışmıştım.
O vakitler Doğan Grubu'na rest çeken Erdoğan'a, Hürriyet'in M. Yakup Yılmaz'ı “İlk değilsin, son da olmayacaksın…” yollu tehditler savuruyordu.
Mehmet Ali Birand, “Bugüne kadar basın ile kavga eden nice iktidar gördüm. Emin olun bu tip kavgalardan kurtulan bir tek iktidar görmedim…” diye aba altından sopa gösteriyordu.
Oktay Ekşi, “Sen Kasımpaşa'da çember çevirirken biz bu kavgaların içindeydik…” şeklinde racon kesiyor, Vatan gazetesi yazarı Okay Gönensin de, “Çiller'i bitirdiğimiz gibi seni de bitirtiriz…” yollu kolpa atıyordu.
Bu afra tafralarını Cem Uzan'ın son demlerine benzetmiş, “İktidara taşıdığınız Tansu Çiller veya patronunuz tarafından pijamayla karşılanan Mesut Yılmaz'la Tayyip Bey'i karıştıracak kadar muvazenenizi yitirmişsiniz…” demiştim.
Ve, akıllarından şuncağızı çıkarmamalarını önermiştim: “Onları iktidara siz getirmiştiniz; Tayyip Bey size rağmen iktidar…”
N'oldu?
 
Ve yazısının devamında bu soruyu cevaplıyor Salih Tuna…