'Aydın Doğan hacca gidiyorsa...'

Taraf yazarı Almanya dönüşü İstanbul'da hasta oldu ve bakın köşesinden neler neler yazdı...

GAZETECİLER.COM - Taraf yazarı Barbaros Altuğ, Almanya'dan İstanbul'a dönüşünde yol yorgunluğu olduğu şeyin aslında grip olduğunu anlayınca eve kapandı ve bakın köşesinden neler yazdı...

AYDIN DOĞAN GİDERSE...

Ama heyhat; meğer bu Unter'e bile gidememe hâli (ki aynı gece Tuba Ünsal'ın Hasköy'deki partisine gitme planım da vardı) Almanya gecelerinden miras grip değil miymiş? Böylece cuma gecesini battaniye altında, elimde viski ve bol Alman ilacı ile televizyon karşısında geçirdim. Beğenmek için kendimi hâlâ zorladığım dizi Kayıp Şehir'de 40 yaşlarındaki eczacı 15-16 yaşındaki çocuklara "burası Hilal-i Ahmer Cemiyeti değil" dedi. Olay 1930'larda mı geçiyordu anlamadım. Ama bu bahsedilen şehirdekilerin hepsinin çok çok fakir ve çok çok iyi kalpli olduklarını anladım. Ya da viski ve Alman ilacı fevkalade iyi bir birleşim ve ben spiritüel ve zamansal yolculuklar yapıyordum.

HACCA GİDEYİM BARİ...

Ki bu yazıyı yazdığım saatlerde de aynı etki sürüyor olsa gerek. Zira önümdeki gazeteden Aydın Doğan'ın hacca gideceğini okuduğumu sandım. Aydın Doğan giderse eğer gerçekten ben de gidebilirim sanki. Sinan Çetin ve Elif Shafak ile beraber giderim hatta (hâlâ gitmemişlerse). Acaba bu bayram Zanzibar yerine Mekke'ye mi gitsem (yoksa Medine mi orası?)? Ama neticede Zanzibar da Freddie Mercury'nin doğum yeri. Eh bazıları (ben) için bu da hac sayılır. Bekleriz Aydın Bey.