Aydın Doğan bunu hak etti mi?

Doğan Grubu'na verilen ceza medyanın gündeminde. Peki Doğan Grubu'nun dışandaki yazarların bu cezaya tepkisi ne? İşte Mehveş Evin'in yorumu...

Aydın Doğan'a verilen vergi cezası medyanın gündeminde.
Doğan Grubu'na bağlı gazetelerde yazan gazetecilerin çoğu konuyu köşelerine taşımış durumda.
Yazarların ortak görüşleri cezanın hukuki değil politik olduğu yönünde.
Peki diğer medya gruplarının yazarları bu konuya nasıl bakıyor?
Geneli sessiz kalmayı tercih ederken, bir tepki Akşam Gazetesi yazarı Mehveş Evin'den geldi.
Evin, Aydın Doğan'ın düştüğü duruma üzüldüğünü şu sözlerle anlattı:

"Doğan Yayın Holding'e kesilen 3 milyar 755 milyon TL'lik rekor ceza, sadece medyada değil, sokaktaki insanda bile Schadenfreude duygusunu yaratmış vaziyette. Henüz Doğan'a kesilen cezanın haklılığı veya haksızlığını tartışacak durumda değiliz, çünkü teknik ve karışık bir mesele. Ancak bu miktarda bir ceza kesmenin basit bir gözdağı olmadığının, koskoca bir medya grubunun yok edilmesine neden olabileceğinin de farkındayız.
Bugün AKP karşıtları haricinde hiç kimse Doğan'a destek çıkmıyor.  Hatta Doğan'la 'aynı çizgide' yer alanlar bile en fazla 'vah vah' deyip kendi işine bakmaya devam ediyor... İşin en acısı, Doğan'ın muhteşem yükselişi sırasında kazandığı asıl düşmanların, AKP'nin yarattığı medya değil de Uzan'dan Bilgin'e, aynı değerleri savunan grupların olması. Tökezledikleri anda sırtlarına en büyük tekmeyi ondan yedikleri için, Doğan'a el uzatacak kimse kalmadı. Herkesin bildiği, fakat yüksek sesle söylemekten çekindiği gerçek bu.

Yanlış anlamayın, kalkıp Doğan grubuna ve orada çalışanlara, dostlarıma ahlak dersi falan verecek değilim. Şu andaki belirsiz ve huzursuz duruma, en az Korkmaz Yiğit, Dinç Bilgin, Mehmet Emin Karamehmet'e yönelik acımasız saldırıların yapıldığı zaman olduğu kadar üzülüyorum. X, Y veya Z adlı patronların kasasındaki para, şahsi güçleri ve acımasız rekabetleri beni hiç mi hiç ilgilendirmiyor. Mesleki düzeyde bir kaygı benimki."