Aydın Ayaydın gazeteci mi?..

Ayaydın da ANAP’a gidip aday olmuş, seçim sırasında bol bol Tansu Çiller ve ailesi hakkında suçlamalarda bulunmuştur…

GAZETECİLER.COM
Ya ne diyecekti?..
Aydın Ayaydın, Tansu Çiller’in kendisini “bankacı” olarak da çok başarılı bulduğunu söylemiş…
Ya ne diyecekti  Tansu Hanım?..
“Senden nefret ediyorum çünkü sen beni hep istismar ettin, hep zarar verdin” mi diyecekti…
Ama işin doğrusu bu…
Tansu Çiller’in en çok nefret ettiklerinin başında Aydın Ayaydın gelir…
Hatta 1999 seçimlerinde DYP’den milletvekili olabilmek için gönderdiği aracılara Tansu Çiller” bana onun adını bile bir daha anmayın” cevabını vermiştir…
Ayaydın da ANAP’a gidip aday olmuş, seçim sırasında bol bol Tansu Çiller ve ailesi hakkında suçlamalarda bulunmuştur…
Sonunda ANAP milletvekili olarak meclise girmiştir…
Bugün, kendisinin ne kadar başarılı olduğunu bir eski başbakana doğrulatmaya kalkması mesleği artık gazeteci – yazar olan biri için çok ayıp!..
Emlâkbank eski genel müdürlerinden ve ANAP eski milletvekili Prof. Aydın Ayaydın, VATAN’daki köşesinde eski başbakanlardan Tansu Çilleri ile yaptığı konuşmadan bazı bölümler aktarmış… 
“Tansu Çiller siyaset düşünüyor mu?” başlığını atarak artık eski bir bankacı değil, “gazeteci” olduğunu kanıtlayan Ayaydın, yazısının başında şunları anlatıyor:
 
 
“Tansu Çiller siyaset düşünüyor mu?”
 
Ritz Carlton Oteli’nin “dünyanın en iyi oteli” ödülünü alması nedeniyle hafta sonunda Mustafa Süzer’in verdiği resepsiyonun konukları arasında eski Başbakan Tansu Çiller ve eşi Özer Çiller’de vardı. Uzun süreden beri karşılaşmadığım Tansu Çiller’i görünce gazetecilik dürtüsü ile ülke gündeminde bulunan siyaset, ekonomi ve uluslararası ilişkiler konusunda görüşlerini alırım diye sohbete başlayınca gazeteci arkadaşım Jale Özgentürk ve Meliha Okur da bir ara yanımıza geldi. Gazetecilerin gündeme ilişkin sorulara Çiller çok fazla girmek istemedi. Bürokraside birlikte çalıştığım eski Başbakan Tansu Çiller’in bana arkadaşlarımdan biraz daha fazla tolerans gösterdiğini belirtmek isterim. Çiller bana, ‘Aydın bürokrasi ve siyasetteki başarını biliyordum da gazetecilikte de böyle başarılı olabileceğini hiç düşünmemiştim. Yaz boyunca işadamları ile yaptığın Bodrum Sohbetlerini büyük bir zevkle takip ettim. İnsancıl bir yaklaşımla yaptığın röportajlar harikaydı’ diye biraz da bana takıldı.
 
Daha sonra Çiller Hanım’ı nasıl sıkıştırdığını ve ne cevaplar aldığını aktaran Ayaydın’ın