Avni Özgürel, Birand'ı MİT savcısıyla vurdu

Mehmet Ali Birand'ı MİT davasında savcılarla yaptığı görüştüğü için eleştiren Radikal yazarı Avni Özgürel ilginç bir örnek verdi...

GAZETECİLER.COM
Radikal yazarı Avni Özgürel, Mehmet Ali Birand'ı MİT davasında savcılarla yaptığı görüşme nedeniyle eleştirdi. Özgürel, Birand'ın meslek hatası yaptığını söylerken savcılarla yapılan bu görüşmeyi "siyaseti ve toplumu yönlendirme çabası" olarak tanımladı.

Benzer uygulamaları eskiden ogenerallerin yaptığını kaydeden Özgürel, Birand'ın görüşme sonrası 'ikna oldum' demesinin yanlış olduğunu söylerken şöyle devam etti:

"Belli ki Sayın Birand savcılar tarafından bilgilendirilmiş. Bunu O'nun deneyim ve birikiminde bir gazeteci açısından bunu bir meslek bir hatası olarak görüyorum. Bu başsavcılık açısından da büyük ce ağır bir hata. Hala basınla dirsek teması yaparak siyaseti yönlendirmeye siyasetin tercihlerini etkilemeye çabalıyorlar. Ergenekon'da biz neleri tartışıyorduk. Askerler, hakimler, savcılar, emeklisi mufazaffı, bazı gazetecileri 'şöyle mi yapsak böyle mi yapsak, bak bu hükümet hainlik ediyor, şunu alup buraya mı koysak' diye konuştukları için yargılanmıyorlar mı? E şu anda yapılan ne? Hepimiz gazeteciyiz, peşimize iki kişi takılsa rahatız olup kuşkulansak polisi ararız gelir hallederler. Ama bir gazetecinin peşine iki MİT'çi takılıyor O'na da polis geliyor ama emniyet müdürü geliyor operasyona. Sormaz mısınız 'ya ne oluyor' diye?"