Atilla Taş ve 13 gazeteciye istenen ceza belli oldu

FETÖ medya yapılanmasına yönelik darbe soruşturmasında aralarında Atilla Taş'ın da bulunduğu 13 gazeteci hakkında ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi...

FETÖ'nün medya yapılanması davasında İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliyelerine karar verilen ancak cezaevinden çıkamadan "darbe girişimi" suçlamasıyla tekrar tutuklanan aralarında Atilla Taş'ın da bulunduğu 13 sanık hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Aralarında Atilla Taş, Murat Aksoy ve Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nun da bulunduğu 13 isim hakkında idianame hazırlandı. 13 gazetecinin "darbeye teşebbüs" suçundan 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmaları istendi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan tarafından hazırlanan iddianamede şüpheliler; Atilla Taş, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Yakup Çetin, Bünyamin Köseli, Cihan Acar, Abdullah Kılıç, Oğuz Usluer, Hüseyin Aydın, Murat Aksoy, Mustafa Erkan, Seyit Kılıç, Yetkin Yıldız ve Ali Akkuş hakkında, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

"DARBE GİRİŞİMİNİN ETKİ AJANLIĞINI YAPTILAR"

İddianamede "darbe girişimi esnasında, öncesinde, sonrasında, kamuoyu oluşturmak amacıyla örgütün medya yapılanmasında yer aldıkları, örgüte ait basın kuruluşlarında aktif olarak görev yaptıkları, darbe girişimi eyleminin etki ajanlığı görevini yerine getirdikleri, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme eylemine katıldıkları, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunduğu" anlatıldı.

Şüphelilerin bir kısmının FETÖ'nün kriptolu haberleşme ağı ByLock kullandığı, bir kısmının ise ByLock kullanıcılarıyla irtibatlı oldukları ifade edildi.

"ATİLLA TAŞ'IN EKREM DUMANLI İLE İRTİBATI VAR!"

314 sayfalık iddianamede, Atilla Taş'ın, Eski Zaman Gazetesi genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı'yla irtibatının bulunduğu kaydedildi. Atilla Taş'ın telefonunun 27 Ekim -29 Ekim 2015 tarihleri arasında, örgüt mensuplarının toplanma yaptığı Bugün Televizyonu çevresindeki baz istasyonlarından sinyal verdiği belirlendi.

İddianamede 2002'de Türk Solu Gazetesini çıkarmaya başlayan Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nun Kaynak Holding bünyesinde faaliyet gösteren Işık Özel Eğitim Yayıncılık Ltd. Şti. isimli firmada SGK kaydının bulunduğu, Ekrem Dumanlı ve Çulhaoğlu'nun samimi fotoğraflarının olduğu ve ikilinin FETÖ etkinliklerine birlikte katıldığı anlatıldı. Başsavcı Fidan, Çulhaoğlu için iddianamede, "Sosyalist/ Solcu görünümlü FETÖ tetikçisi" ifadesini kullandı.

"FETÖ OPERASYONLARINA KARŞI DURDULAR!"

İddianamede, şüphellerin FETÖ'nün talimatının ardından Bank Asya'da hesap açtıkları veya var olan hesaba yüklü miktarda para yatırdıkları, 17/25 Aralık sürecinin ardından FETÖ'ye yönelik yapılan operasyonlara karşı durdukları, bu dönemde örgütün yayın organlarında ve soruşturmaların yürütüldüğü adliye çevresinde biraraya geldikleri anlatıldı.

İddianame, FETÖ'nün medya yapılanması davası ile birleştirme talebiyle İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.