Atilla Dorsay yazarlığa geri döndü mü?

Emek sineması yıkılırsa yazarlığı bırakırım diyen Atilla Dorsay neden Radikal'de yazmaya başladı? İşte o transferin ayrıntısı...

GAZETECİLER.COM - "Emek'e kazma vurulduğu gün mesleği bırakırım" diyen Dorsay, Emek Sinemasının yıkılmasını protesto eden eylemlerde tartaklandıktan sonra, gazeteciler.com'a konuşmuş ve "bir sinemanın yıkılmasını önleyemedikten sonra "yandaş" denilen gazetede yazmamın ne anlamı var" diyerek Sabah gazetesinden istifa etmişti.

Usta sinema yazarı geçen hafta Radikal'de yazmaya başladı. Dorsay'ın herkesi şaşırtan bu kararı, "hani yazarlığı bırakacaktı?" tepkisini doğurdu.

Ancak Cannes Film Festivali boyunca izlenimlerini Radikal gazetesinde yazan Dorsay'ın bu kararı alma nedeni bugün ortaya çıktı.

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu bugün köşesinde Cannes film festivalinden ayrıntılar yazdı. Arada, Atilla Dorsay'ın neden Radikal'de yazmaya başladığını da açıkladı:

İşte Eyüboğlu'nun Atilla Dorsay geri döndü mü? başlıklı o yazısı:

"Akşam üzeri Efes'in sponsorluğunda İKSV'nin daveti vardı sahilde. Festivale katılan sinemacılar bir hayli ilgi gösterdi İKSV'nin davetine. Festivalin gediklilerinden Vecdi Sayar, Türkiye'nin Cannes'da ilk defa böyle bir davet verdiğini söyledi.

Türkiye'den gelen sinemacıların Cannes'a gelen sinemacılarla tanı-şıp, kaynaşma şansı yakaladığı davette Emek Sineması'nın yıkılmasını protesto için sinema eleştirmenliğini bırakan Atilla Dorsay da vardı.

Festivali boyuncu Cannes'dan Radikal'e yazılar yazan Dorsay, "Yeniden sahalara dönmüş değilim. Sadece Cannes'a özel bir durum bu. 20 yıl aralıksız da davetli olsan Cannes'a, 21'incisi için yazı yazmamışsan, ertesi yıl davet etmezler seni. Bu hakkımı kaybetmemek için Radikal'e yazdım o yazıları. Kararımdan dönmüş değilim" dedi.

Abdulkadir Selvi: İmamoğlu’nun diploması iptal edilir mi Hadi Özışk canlı yayında bombayı patlattı: İmamoğlu dosyası raftan hiç inmedi Ahmet Hakan: Erdoğan’ın hak ettiği bir övgü Ali Karahasanoğlu: Hastayım hakim bey, duruşmayı erteleyin CHP'de Özgür Özel'den üçlü görüşme çıkışı! Hadi Özışık'tan dikkat çeken açıklamalar Salih Tuna: Bu silaha yenildin mi kazanamazsın