Ataklı'dan gecikmeli Al Capone eleştirisi!

Can Atakalı bugün haftanın bir özetini sunmuş köşesinde. Tabii Ataklı haftanın özetinde medya dünyasına dönük gelişmelere de değinmeden edememiş.

GAZETECİLER.COM - Can Atakalı bugün haftanın bir özetini sunmuş köşesinde. Tabii Ataklı haftanın özetinde medya dünyasına dönük gelişmelere de değinmeden .

"Al Capone benzetmesi

Geçen haftanın en talihsiz açıklamalarından biri de Başbakan Erdoğan’ın Doğan yayınlarının sahibi Aydın Doğan’ı Al Capone’a benzetmesiydi. Öfke ve intikam kokan bu sözler Erdoğan’a olduğu gibi hiçbir siyasetçiye ve insana yakışmaz. Başbakan’ın ne kadar yersiz olsa da kamuoyunun zihnini karıştıracak bu tür benzetmeler yaptıktan sonra “Türkiye’nin bir korku imparatorluğuna çevrildiğini” söyleyenlere kızmaya hakkı olamaz.

Yandaş medya yapıyor yapacağını

Erdoğan bu yanlış ve kötü benzetme ile korku yayarken, yandaş medyadaki silahşorlar da üzerlerine düşeni yapmaktan hiç sakınmıyorlar. “Sözde” benzetmeyi yanlış bulduklarını söyledikten sonra vergi idaresinin artık kasıtlı olarak verdiğini tüm dünyanın da kabul ettiği bir ceza üzerinde tepinerek hem yargıyı hem de idareyi vesayet altında tutmaya çalışıyorlar. Bu kadar çirkin oyunun üst üste oynandığına gazetecilik hayatımda ilk kez tanık oluyorum."