'Asıl tehlike domuz gribi değil sigara gribi'

Hıncal Uluç uyarıyor! 'Asıl tehlike domuz gribi değil sigara gribi' diyor! Neden mi? sigara yasağının, kışın nelere yol açabileceğini kaleme alıyor...

GAZETECİLER.COM
Hıncal Uluç uyarıyor!
'Asıl tehlike domuz gribi değil sigara gribi' diyor!
Neden mi?
Sıfır töleraslı sigara yasağının, kışın nelere yol açabileceğini kaleme alıyor...
Sonra da gözlemlerini anlatıyor;

Yaşadığınız şehri, şöyle bir dolaşın.. Hele Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük metropollerde geceleri bir tura çıkın..
Kafe, kahve, restoran, kulüp ve benzeri yerlerin önlerinde, açığa konmuş masalara oturmuş, donarak sigara içen insanlar göreceksiniz. Tepelerinde şöyle veya böyle asılmış bir elektrikli ya da gazlı ısıtıcı ile vücutlarının sadece alete dönük yanları ısınan, öbür tarafları donan, böylece, ısı dengeleri bozulduğu için hastalığa daha da açık hale gelen insanlar bunlar..
Böylesi yoğun bir üşümenin, nezle, grip, soğuk algınlığı ya da zatürree ile sonuçlanacağını bilmek için doktor, tıp adamı olmaya gerek yok..
Pek çok kafe ve benzeri dükkân, hile-i şeriye yapıyor.. Dükkânın bir yerini açık bırakıyor.. Tavanda pencereler yapılıp açık bırakılıyor, ya da, caddeye bakan camlar açık bırakılıyor.. Ünal'dan öğrendim. Üç tarafı ve üstü kapalı, önü açık, ilk çağ insanlarının yaşadığı mağara örnekli böylesi yapıların mimaride adı megaronmuş. Çağdaş mağara yani..
21. Yüzyıl insanını, sigara tiryakisi diye, mağarada yaşamaya mahkûm ediyoruz yani.. Allahın kışında hem de..
Şimdi Sevgili Başbakanımız, Sağlık Bakan'ından bu yıla ait istatistikleri istesin ve kendisi bizzat incelesin bakalım, göğüs hastalıkları kliniklerinde bu yıl tıklım tıklım bir durum var mı yok mu?