Ana haberde en iyi anchorman hangisi?

Uğur Dündar mı, Ali Kırca mı yoksa Mehmet Ali Birand mı? Ayşenur Arslan'ın bu görüşleri konuşuluyor.

GAZETECİLER.COM- Medya Mahallesi'nin ablası Ayşenur Arslan ile İnternethaber'den Zeynep Kurtbay'ın yaptığı röportaj çok ses getirdi.
 
Yıllarca ana haberlerin mutfağında en önemli isim olarak yer almış olan Arslan, en yetkin isim olarak beğendiği anhormani de açıkladı... Kim dersiniz?
Biraz Ali Kırca...
Biraz Mehmet Ali Birand...
Biraz Uğur Dündar...
Daha doğrusu üçünün toplamı iyi bir anchorman yapar...
Bakın Ayşenur Arslan bu konuda neler söylüyor; 

ALİ KIRCA'NIN HALİNE ACIYOR

Ben Kırca’yı izlerken çok üzülüyorum. Onun ağzından ona yakışmayacak cümleler duyuyorum. O bültenin ona yakışmadı. Bir bülten hazırlanıyor Ali onu sunuyor. Hani derler ya popstar yarışmalarında tekniğin çok iyi ama ruhunu katarak söylemiyorsun diye. İşte öyle bir şey.

BİRAND'A BİTTER ÇİKOLOTA GİBİ GELDİ

Birand’ın bana karşı çok ciddi önyargıları vardı. O önyargıları aşamadı. Ben Birand’ın çalışmaya alışık olduğu insanlardan değilim. Birand çalışma tarzı olarak benim kadar dikbaşlı, doğru söylemekten çekinmeyen biriyle hiç çalışmamış. Bitter çikolatalar gibi acı geldim ben ona.

ÜÇÜNÜN KARIŞINDAN İYİ ANCHORMAN ÇIKAR

"
Dündar’la çalışmadım her ikisinin de artıları eksileri vardı. Ali sıcak bir gelişme olduğu zaman fevkalede başarılıdır prompterden okur gibi konuşabilir. Birand’ın sahada kopmamak gibi bir özelliği vardır. Gazeteciliği seviyor ve hala sahada. Dündar önemli bir başarıydı belli önyargıları olanların dışında izleyicinin beğenisini kazanmış bir televizyoncu.
Ali Kırca derim ama dememeyi tercih ediyorum. Ancak  üçünün karışımından iyi bir anchorman çıkar."

CEM ÖĞRETİR ÇOK İYİ

"Bu arada Cem Öğretir’e dikkat çekelim. Çok ilginç bir performans sergiliyor. Çok dikkat edilmesi gereken bir performans. Türkçesi sesi çok iyi heyecan dozu iyi ama kontrollü."

AYŞENUR ARSLAN'IN ALBÜMÜNDEN GÜNYÜZÜ GÖRMEMİŞ KARELER


[photos]