Amberin'den Odatv'yi mahçup edecek yazı

Habertürk yazarı Amberin Zaman da Oda Tv tartışmalarına katıldı. "Vakitçilerin' ne ayrıcalığı var diye sordu.

GAZETECİLER.COM - Oda TV'nin "gayya kuyularına düşmekle" suçladığı Habertürk yazarı Amberin Zaman, örnek bir davranış sergiledi...
Kendisini en sert şekilde eleştirip itham eden Oda TV'ye mesleki ve hukuki anlamda destek çıktı.

Bugünkü köşe yazısında "Beni "gayya kuyularına düşmek"le suçlayan Odatv'nin tabiri caiz ise gayya kuyusuna düştüm. Uğraşmaya değer bulsaydım hukuki yollara başvurabilirdim. Ancak mevcut durum bambaşka. Daha aleyhindeki delillerin ne olduğunu bilmeden Soner Yalçın'ı "suçlu" ilan etmeyi gayet hakkaniyetsiz buluyorum" diye yazdı.

AK PARTİ BASKI YAPIYOR

Medyaya yönelik baskılarda camianın gösterdiği tavrı "çifte standart"lı olarak yorumlayan Amberin Zaman, Güneydoğu'da öldürülen gazetecileri örnek olarak hatırlatıyor. Bu konuda kimsenin kıyametleri kopartmadığını söylüyor.

Ardından da asıl tartışılması gereken konuya dikkat çekiyor ve şöyle diyor:
"Türkiye'de son yıllarda AK Parti'ye muhalefet eden medya kuruluşlarının üzerinde gittikçe yoğunlaşan bir baskı var. Doğan Grubu'na kesilen astronomik cezalardan tutun, Oktay Ekşi'nin de biletinin kesilmesine ve en son Odatv olayında görüldüğü gibi AK Parti'yi yoğun eleştiriye tutan her kurum veya kişi bir şekilde cezalandırılıyor. "

VAKİT'İN AYRICALIĞI NE?

Habertürk yazarı OdaTv gözaltısıyla ilgili bir noktaya da dikkat çekiyor. Bu insanların suçunu soruyor.

"Diyebilirsiniz ki gazeteciler arasından da suça bulaşanlar mutlaka vardır ve onların neden muafiyeti olsun? Doğrudur ama suçları ne ise telaffuz edilsin. Görüşleri ne olursa olsun herhangi bir gazeteciyi öyle yaka paça içeri tıkıp daha ilk günden suçlu damgasını vurmanın ifade özgürlüğü veya demokrasiyle bağdaşan yanı olamaz. Eğer Soner Yalçın kin ve nefret teşvik eden yazılarından ötürü gözaltına alınabiliyorsa o halde örneğin Vakit Gazetesi yazarlarının ne tür ayrıcalıkları oluyor? "