Altın Örümcek oylaması başlıyor...

Bu yıl 10'uncusu gerçekleşecek Altın Örümcek Web Ödülleri’nin adayları açıklandı. Bu yılki uygulamayla halk oylaması ilk kez Facebook üzerinden gerçekleşiyor.

Türkiye’nin ilk ve tek bağımsız web ödülleri organizasyonu olan Altın Örümcek Web Ödülleri bir ilke daha imza attı. Yapılan başvuruların sona ermesi ardından jüri üyeleri tarafından ilk önce ön eleme gerçekleştirildi ve ön elemeyi geçen siteler jüri tarafından 100 puan skalası üzerinden değerlendirilerek 32 kategoride jürinin oylarıyla belirlenen en iyi 5 site halkoyuna sunuldu.

Şimdiye kadar SMS kullanılarak gerçekleştirilen halk oylaması bu sene Facebook’ta adresi üzerinden gerçekleştirilecek. Törenin organizatörleri internet kullanıcılarının katılımını teşvik etmek, beğenilerini duyurabilecekleri bir platform yaratmak ve heyecanı geniş kitlelere yaymak amacıyla bu yöntemi tercih ettiklerini belirtiyor.

HALK OYLAMASI NASIL GERÇEKLEŞTİRİLİYOR?
Altın Örümcek Web Ödülleri’nde jüri değerlendirmeleri sonucunda her kategoride kazananlara Altın Örümcek ödülü, halk oylaması sonucunda ise kazananlara Halkın Favorileri sertifikası veriliyor.

Bugün başlayan halk oylaması uygulamasına katılabilmek için ilk önce adrese gidilerek ''ilmesi gerekiyor.