Altaylı'nın başından kaynar sular dökülmüş

Fatih Altaylı Hükümet Sözcüsü Hüseyin Çelik'in Gazete Habertürk'e yönelik yalan haber suçlamalarına nasıl yanıt verdi?

GAZETECİLER.COM - Herşey önceki akşam AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in, Habertürk Televizyonunda Didem Yılmaz'ın sorularını yanıtlarken, Gazete Habertürk'ün yazı dizisini eleştirmesi ile başladı. 

HÜSEYİN ÇELİK NEDEN HABERTÜRK’Ü YALAN HABER YAPMAKLA SUÇLADI?

Hüseyin Çelik Habertürk canlı yayınında Gazete Habertürk'e şoke eden eleştirilerde bulundu. Çelik, Didem Yılmaz’ın sunduğu programda Gazete Habertürk'ü yalan haber yapmakla itham etti.

Hüseyin Çelik: Ben o listeyi görünce (Gazete Habertürk'teki sanatçıların listesine atfen) o listedeki sanatçıların önemli bir kısmını aradım. Sayın Mustafa Sandal, Behzat Uygur, Adnan Şenses, Mehmet Ali Erbil... Bunların hepsinin 'Hayır' diyeceği yazılmıştı...

Didem Yılmaz: Hepsini teker teker aradınız mı?

Hüseyin Çelik: Hepsini teker teker aradım. 'Size böyle bir şey soruldu mu?' diye de sordum. Mustafa Sandal çok da sevdiğim bir kardeşimizdir. 'Sayın bakanım kesinlikle böyle bir şey sorulmadı bana zaten Amerika'daydım' dedi. M. Ali Erbil de 'ben böyle evet hayır cephesinde yer almam asla' dedi. Behzat Uygur da aynısını söyledi. Adnan Şenses'i aradım O da böyle söyledi.

Didem Yılmaz: Ama bunu haber yapan arkadaşlara da soralım. Gazete de haberi ciddi yapıyor sonuçta...

Hüseyin Çelik: Ben bunu gazete yönetimine buradan söylüyorum. Bu insanlar benden korkmuyor çekinmiyor. 'Biz böyle bir şey söylemedik' diyorlar. Ben bu insanların amiri değilim. Hatta 'akşam Habertürk'te Didem Hanımın programına katılacağım bunları söyleyebilir miyim?' dedim, 'rahatlıkla söyleyebilirsiniz' dediler bana. Bunlar hoş şeyler değil. Basının itibarı hiç iyi bir durumda değil.

Anayasa referandum sürecinde AK Parti'nin görüşlerini dile getiren Çelik, Gazete Habertürk'ü yalan haber yapmakla suçladı. Gazete Habertürk, bir çok sanatçıdan görüş aldığı haberinde hangi sanatçının referandumda 'Evet' ve 'Hayır' diyeceğini yazmıştı. Çelik bu haberdeki sanatçıları arayıp oylarının rengini sorduğunu ve gazetede yalan yazıldığını ileri sürdü.

ALTAYLI YALAN HABER SUÇLAMASINI YALANLADI

Gazete Habertürk genel yayın yönetmeni Fatih Altaylı bugün köşesinde eski Bakan Çelik'in bu suçlamasına yanıt verdi. Haberini savunan Altaylı, gazetede bir Araştırma Komisyonu kurduklarını bu komisyonun haberin doğruluğunu onaylaması üzerine Çelik'i arayıp konuştuğunu yazdığı köşesinde "olayı kapatmayı tercih ettiğinin" de altını çizdi.

İşte Altaylı'nın köşesinden "Bir iddia, bir araştırma ve gerçekler" başlıklı bölüm:

Gecenin bir vakti Habertürk Televizyonu'nu izliyorum. Didem Arslan Yılmaz'ın konuğu, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve eski Milli Eğitim Bakam Hüseyin Çelik.
Çelik, bir soru üzerine sözü bizim birkaç gündür yayımladığımız "Kanaat önderlerine sorduk" yazı dizisine getiriyor.
(...) Hüseyin Çelik, "Ben bu ankette hayır yanıtı verdiği yazılan kişileri aradım. Öyle dememişler. Hatta Mustafa Sandal'ı kimse aramamış" diyerek bazı isimler saydı.

Başımdan aşağı kaynar sular döküldü.
Büyük bir özenle hazırlanan bu haber, inanılmaz bir biçimde karalanıyordu.
İlk içimden geçen, telefona sarılıp yayma bağlanmak ve "Hayır öyle değil" demek oldu. Ancak bunu yapmadım.

Bunun yerine hemen Yayın Koordinatörümüz Osman Gencer'i aradım. Hemen bir "Araştırma Komisyonu" kurduk. Osman Gencer'in yanı sıra AHT Genel Müdürü Ramazan Kurnaz ve Magazin Gazetemizin Koordinatörü Kadir Kaymakçı'yı bu konuyu araştırmakla görevlendirdik. Arkadaşlarımız hemen gazeteye gelerek bu dizi için yapılan yüzlerce görüşmenin ses kayıtlarını incelemeye başladılar.
Kayıtlar bulundu.
Adnan Şenses hiçbir şüpheye mahal vermeyecek biçimde "Hayır" diyordu.
Behzat Uygur "Hayırlısı olsun" diyor, kahkahayı patlatıyordu ve hayırının üzerinde şapka vardı.
Çelik'in söylediğinin aksine, Mustafa Sandal'la konuşulmuştu ancak Sandal'ın yanıtı "Hayır" olarak da algılanabilirdi "Evet" olarak da hatta çekimser olarak da.

Sadece Mehmet Ali Erbil'le konuşulamamıştı, Erbil yerine sorumuzun yanıtını "Basın Danışmanı" Perim Özgeldi aracılığıyla vermişti ve "Hayır" diyordu.
Bunun dışında bütün bu kişiler aranmıştı.
İndirim Sezonlarında Akıllı Alışveriş: En İyi Fırsatları Yakalamanın Yolları