Altaylı'dan Başbuğ'a 'yürekli ol!'

Fatih Altaylı Orgeneral İlker Başbuğ'un mütareke basını sözlerine sert bir yanıt kaleme aldı. İşte o yazının ayrıntıları.

Fatih Altaylı, bugün köşesinde Orgeneral İlker Başbuğ'un "mütareke basını" suçlamasına gecikmeli bir yanıt yazdı. Üstekil isim vermeden suçlamayı "yüreksizlik" olarak niteledi.

Önce yaşanan süreci ve Başbuğ'un sözlerini okurlarına hatırlatan Altaylı, ardından isim vermeden birini suçlamayı "yüreksizlik" olarak niteledi.

"Başbuğ hiçbir ayrım yapmaksızın, hiçbir isim zikretmeksizin, tüm gazeteleri hedef aldığı izlenimi veren bir açıklama yaptı ve "bunlar mütareke basınından beter" dedi.

Yani hepimizi "vatan hainliği" ile suçladı neredeyse.

Böyle suçlamalarda bulunmak kolay değildir. Toptancı suçlamalar anlam ifade etmez.

Yüreği olan bizim yıllardır bu köşede yaptığımız gibi "adıyla sanıyla" itham eder. Sonuçlarına katlanmak pahasına"

"VATANI SEVMEK İÇİN PARA ALMIYORUM" 

Altaylı yazısının devamında ise emekli bir paşa ile yaptığı konuşmayı aktardı ve vatanını karşılığında para almadan sevdiğinin altını çizdi.

"Yıllar önce ismi lazım değil, çoktan emekli bir paşa ile böyle bir tartışma içindeyken söylediklerimi buraya yazmak isterim.

O paşa ile Ankara'da yaptığımız bir sohbette, "Siz bu vatanı bizim kadar sevemezsiniz" diye talihsiz bir cümle kullanmıştı.

Ben de ona, "kimsenin elinde vatansevermetre yok ama ben bu vatanı en az isin sevdiğiniz kadar severim. Üstelik de ben bunu amatör olarak yapıyorum. Vatanı sevmek için para almıyorum" demiştim.

İşin özü de budur.

Ben bu vatanı ve bu milleti "amatör" bir aşkla seviyorum."

Fatih Altaylı'nın yazısının tamamını okuyabilirsiniz.