Altaylı türbanlı bir kadınla evlenir miydi?

Fatih Altaylı da bir süredir devam eden "Türbanlı kızlarla kim evlenecek" tartışmasına katıldı. Ama konuya farklı bir boyut katarak...

GAZETECİLER.COM - Fatih Altaylı da bir süredir devam eden "Türbanlı kızlarla kim evlenecek" tartışmasına katıldı. Altaylı, "iktidarın da tavrıyla yüzde 70'i türban takar hale gelen kadınlarımızın ve kızlarımızın eş bulma sıkıntısı çekeceğini zannetmiyorum." diyor sonra da bu tartışmaya başka bir renk katıyor. Nasıl mı?

Asıl sorulması gereken sorunun "Türbanlı kızlarla kim evlenecek?" değil, "Türbanlı kızlarla evlenen adamlar, neden hep türbansız sevgililer buluyorlar?" olması lazımdır diyerek...

Sonra da bu konuya bir kaç örnek vererek, "Din, Allah, kitap diyenlerin başı açık kadınların peşinden koşması mı Müslümanlık?" diyor... Haksız mı peki sizce de Altaylı?

Neyse biz yine köşesine dönelim...

Peki Altaylı türbanlı bir kadınla evlenir miydi acaba? İşte bunun da yanıtını veriyor makalesinde... 'evlenmezdim açıkçası' diyor ama gerekçesini şöyle de sıralıyor:

"Ben karşı mahalleden biriyle ya da daha somut anlatımıyla türbanlı bir kadınla evlenmem. Çünkü bana göre uzun süreli bir beraberliğin temelinde ortak kültüre sahip olmak yatıyor."