Altaylı rakipleri ile böyle dalga geçti

Habertürk'ün boyutuna inmeye çalışan gazeteleri "Frak altına pijama giymiş şaşkınlar" diye alaya alan Altaylı bakın neler yazdı...

GAZETECİLER.COM -  2009'da "Bu boy olmaz" diyenler, bugün Habertürk'ün boyuna inebilmek için boyut küçültüyor. Standart belirleyen gazete olarak şikâyetimiz yok. Her yıl 500 bin ton gazete kâğıdı ithal edilir. Taklit sayesinde % 20 kâğıt tasarrufu olacak. 100 milyon dolar daha az ithalat yapılacak.

Habertürk'ün sürmanşetindeki bu satırlar Fatih Altaylı'nın bugünkü köşesinden.

Frak altına pijama giymiş gazeteler başlıklı yazısında Altaylı'nın gazetelerin birer ikişer boyutunu küçültmesi yolunu açan Habertürk ile haklı gururu okunuyor. 

OLMAZ DEDİKLERİ HABERTÜRK'E BENZEMEYE ÇALIŞIYORLAR

2009 yılında Habertürk yayınlanmadan önce prova baskılarına bakan medyanın çok bilmiş isimlerinin "Bu ne biçim gazete böyle? Bu boyda gazete mi olur? Bunun tutması mümkün değil. Türk halkı bu boyda gazete okumaz. Buna reklam da alamazlar..." dediğini; hatta kendisine "Fatih büyük hata yaptınız. Bu boyutta gazete Müslüman mahallesinde salyangoz satmak gibi. Emeğinize yazık olacak." diye haber gönderdiklerini anlatan Altaylı,  "Bu boy gazete mi olur?" diyenlerin Habertürk'ün boyuna inebilmek için çareler aramaya başladığını ve gazetelerin Habertürk'ün ebatlarma benzemeye çalıştıklarını anlattı okurlarına.

FRAK ALTINA PİJAMA GİYMİŞ ŞAŞKINLAR

Tabi rakiplerini eleştirmeyi de ihmal etmeden:

"Olmaz" dediklerini taklit etmeye çalışıyorlar sırayla.
Ama olmuyor tabii. Eni daraltıyorlar, boyu kısaltamıyorlar.
Frak altına pijama giymiş "şaşkınlara" benziyorlar.
Dar ve uzun, garip gazeteler haline geliyorlar. Mizanpajı ise hiç beceremiyorlar.

 

Altaylı'nın köşesinin tamamınınden okuyabilirsiniz.